19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia lui Rădoi a jucat la Maxim

România lui Rădoi a jucat la Maxim

Spre deosebire de partida cu Irlanda de Nord, selecționerul Mirel Rădoi a operat cinci schimbări în componența primului „11” și a aliniat o echipă a României mult mai echilibrată, iar asta s-a simțit imediat. După doar trei minute de joc, tricolorii au deschis scorul la Klagenfurt prin Denis Alibec, care a fructificat pasa venită de la Florinel Coman.

Gazdele au preluat inițiativa și au pus presiune la poarta lui Tătărușanu, iar în minutul 17 Baumgartner a restabilit egalitatea, cu un voleu superb. Apoi, Austria s-a instalat la cârma jocului și putea intra la cabine în avantaj, dar Tătărușanu s-a opus excelent la șutul lui Schlager. România a revenit la conducere în debutul reprizei a doua (minutul 51), când Stanciu a obţinut o lovitură liberă din flancul stâng, Maxim a centrat, mingea a ajuns la Grigore în marginea careului mic, iar fundaşul lui Ludogoreţ a şutat fără speranţe pentru portar.

Austriecii au intensificat atacurile încercând să revină pe tabelă, dar cea care a reușit să înscrie a fost România, în minutul 70, când Maxim a profitat de greşeala lui Posch şi a scăpat pe contraatac, marcând cu un lob a la Adrian Ilie de la marginea careului de 16 metri. Imediat, Gabriel Iancu putea face 4-1, dar bara s-a opus la lovitura liberă executată impecabil de pe partea dreaptă.

Gazdele s-au năpustit în atac și au redus din diferenţă în minutul 81, când Onisiwo a reluat simplu cu capul de lângă Grigore, la centrarea lui Baumgartner. Finalul a fost încrâncenat, ultima ocazie a austriecilor fiind ratată de Grbic, care a trimis peste poartă centrarea lui Lainer, în prelungiri.

În conferinţa de presă de la final, selecționerul Mirel Rădoi și-a lăudat jucătorii, dar a ținut să menționeze că evoluția bună din această partidă nu le garantează postul de titular cu Islanda. „Tot meritul îl au băieţii. Eu şi staff-ul nu am făcut decât să le dăm încredere. Mai departe depinde doar de ei. (…) Am reuşit să ne edificăm asupra unor jucători, dar asta nu înseamnă că la barajul cu Islanda vom vedea echipa din această seară. Depinde de evoluţiile lor la echipele de club de acum înainte”, a spus Mirel Rădoi.

Grație victoriei cu 3-2 împotriva Austriei, România este liderul grupei din Liga Națiunilor, cu 4 puncte, urmată de Austria, 3 puncte, Norvegia, 3 puncte, Irlanda de Nord, 1 punct.

Pentru tricolori urmează cel mai important examen al toamnei, barajul de calificare la EURO 2020 contra Islandei, care se va disputa pe data de 8 octombrie, la Reykjavik.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă