A apărut înregistrarea audio în care judecătoarea Ancuța Popoviciu l-a strigat pe Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, în stațiunea 2 Mai. ”A decedat victima? Vă rog să nu vorbiți”

A apărut înregistrarea audio în care judecătoarea Ancuța Popoviciu l-a strigat pe Sebi, tânărul ucis la 2 Mai de Vlad Pascu! Mai jos ai toate detaliile.

26 apr. 2024, 17:25
A apărut înregistrarea audio în care judecătoarea Ancuța Popoviciu l-a strigat pe Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, în stațiunea 2 Mai. ”A decedat victima? Vă rog să nu vorbiți”

A apărut înregistrarea audio în care judecătoarea Ancuța Popoviciu l-a strigat pe Sebi, tânărul ucis la 2 Mai de Vlad Pascu!

Citește și Ce pedeapsă ar putea primi Vlad Pascu pentru interviul acordat din închisoare protestatarului ”rezist” Ceaușescu

La primul termen de judecată, 22 februarie, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a intrat în sala de ședințe, mestecând gumă, iar mai apoi a întrebat dacă unul dintre tinerii uciși în accident este și el prezent la proces.

Șirul acțiunilor care au creat suspiciuni s-a mărit, însă chiar și așa, aceeași judecătoare se ocupă de caz în continuare.

La următorul termen, unul dintre avocații părinților victimelor a cerut recuzarea judecătoarei, deoarece aceasta „a dat dovadă de gravă neglijență în administrarea dosarului”.

Cererea de recuzare a fost respinsă de Judecătoria Mangalia, care a explicat că argumentele sunt „cel mult chestiuni ce ţin de pregătirea profesională a doamnei judecător’.

Înregistrarea audio în care judecătoarea Ancuța Popoviciu l-a strigat pe Sebi, tânărul ucis la 2 Mai de Vlad Pascu a fost difuzat recent de Antena 3.

Cu toate acestea, Ancuța Popoviciu va judeca în continuare dosarul accidentului, după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară din CSM a respins cererea de suspendare a acesteia.

Momentul în care judecătoarea Ancuța Popoviciu l-a strigat pe Sebi, tânărul ucis la 2 Mai de Vlad Pascu a fost șocant pentru familiile victimelor, creând indignare în sala de judecată.

Ireala acțiune făcută de judecătoare a atras atenția Inspecției Judiciare care a cerut CSM suspendarea din funcție a acesteia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

CSM a decis să o mențină în funcție însă pe Ancuța Popoviciu. Înregistrarea momentului produs pe 22 februarie în sala de judecată, la procesul lui Vlad Pascu, a fost difuzată astăzi.

„Olariu Andrei Sebastian e prezent? Cum? A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți! Doar fac prezența părților de pe listă. Vă rog să nu vorbiți peste instanță” se aude vocea judecătoarei Ancuța Popoviciu.

Mai mult decât atât, pe înregistrarea audio a ședinței este surprinsă și rumoarea din sală.

Audiată pe 24 aprilie, timp de două ore, la Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a stat apoi mai bine de un minut în fața reporterilor care o bombardau cu întrebări fără să răspundă la niciuna dintre acestea. Ulterior, CSM a decis să o mențină în funcție însă pe Ancuța Popoviciu.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dezbătut pe 24 aprilie cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai, în care Vlad Pascu a ucis cu mașina doi tineri vara trecută.

11 întrebări și niciun cuvânt rostit

Audiată timp de două ore la Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a stat ulterior mai bine de un minut în fața reporterilor care o bombardau cu întrebări, fără să răspundă la niciuna dintre acestea.

La ieşirea din sediul instituţiei, Ioana Ancuţa Popoviciu a stat un minut și 10 secunde în faţa jurnaliştilor. A primit 11 întrebări și nu a rostit niciun cuvânt.

„Considerați că mentați sancțiune?”

„Ce aveți de spus în apărarea dumneavoastră?”

„De ce mestecați gumă în sala de judecată?”

„Ați studiat dosarul înainte?”

„Vă mai întreb o dată: de ce ați solicitat cartea de identitate a victimei decedate?”

„Aveți de gând să vă cereți scuze părinților victimelor?”

„Credeți că veți fi suspendată din funcție?”

„Ați picat în fața secției (de judectători a) CSM?”

Citește și Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai, reacționează după ce au aflat că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în dosar.

Toate acestea sunt întrebări legitime, din perspectiva felului în care s-a desfășurat până în prezent procesul șoferului drogat, care a ucis doi tineri cu mașina, anul trecut, în localitatea 2 Mai.