Un Boeing 767 al Air Canada a aterizat de urgenţă la Madrid. O parte a trenului de aterizare a ajuns în motor VIDEO

Un avion Boeing 767 al companiei Air Canada a aterizat de urgență pe Aeroportul Adolfo Suarez din Madrid (Barajas), luni, din cauza unei probleme tehnice. Aeronava a survolat zona de sud a capitalei Spaniei de mai bine de o oră şi jumătate pentru a consuma combustibil şi a putea ateriza.

03 feb. 2020, 16:18
Un Boeing 767 al Air Canada a aterizat de urgenţă la Madrid. O parte a trenului de aterizare a ajuns în motor VIDEO

UPDATE: Aterizarea de urgenţă pe Aeoportul Barajas din Madrid a unui avion de pasageri operat de compania Air Canada, care survola zona de sud a capitalei Spaniei pentru a consuma combustibil, după ce întâmpinase probleme la scurt timp după decolare, s-a făcut în siguranţă, a anunţat o sursă din cadrul serviciilor de control aerian, potrivit Reuters.

În timpul decolării, avionul ar fi a suferit daune la trenul de aterizare şi la un motor.

Este vorba despre un Boeing 767 al cursei Air Canada AC837 având ca destinaţie Toronto (Canada), cu 128 de pasageri la bord, şi care a decolat la ora locală 14:30 de pe Barajas, la 15 minute după redeschiderea aeroportului.

Sindicatul piloţilor spanioli SEPLA a anunţat, într-o postare pe twitter, fără a cita vreo sursă, că o parte a trenului de aterizare al avionului s-ar fi desprins şi ar fi ajuns într-unul dintre motoare.

Incidentul s-a produs, luni, la câteva ore după ce o dronă de observare aflată în apropierea zonei de decolare a provocat disfuncţionalităţi în programul de zbor, astfel că 26 de zboruri au fost direcţionate pe alte aeroporturi.

Un avion Air France a pierdut o piesă de la trenul de aterizare, după decolare

O angajată a Air Canada a sunat la controlul traficului aerian la 30 de minute de la decolare și a solicitat o pistă pentru o aterizare de urgență, fără a oferi detalii suplimentare. Nu se ştie incidentul are legătură cu perturbarea programului iniţial de decolare.

Potrivit primelor versiuni, la scurt timp după decolare avionul a suferit daune serioase la o roată, motiv pentru care pilotul a decis să renunţe la cursă şi să informeze turnul de control că doreşte să efectueze o aterizare de urgenţă. Şi, cu toate că o pistă a fost deja pregătită, cu toate serviciile de urgenţă pregătite (personal sanitar, SUMA112, pompieri şi personal aeroportuar), conform protocoalelor de securitate, avionul trebuie mai întâi să arunce aproape tot combustibilul şi din acest motiv survolează împrejurimile aeroportului, ceea ce a alarmat locuitorii cartierelor din sudul Madridului. Avionul zboară la o altitudine de 2.300 de metri şi cu o viteză de 550 de kilometri pe oră, dar în unele momente a zburat la o altitudine şi mai joasă, de circa 800 de metri.

Totodată, a fost alertată şi Crucea Roşie înaintea acestei aterizări pe care operatorul aeroportuar spaniol AENA o consideră „de mare risc”.