REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Marian Oprişan a pierdut şefia Consiliului Judeţean Vrancea după 20 de ani

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 VRANCEA. Liderul PSD Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani, în favoarea candidatului susţinut de PNL și USR - PLUS, Cătălin Dumitru Toma.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 04:44

Senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma, a anunţat luni dimineaţă că în urma centralizării a 99 la sută din voturile exprimate poate declara că a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, deţinută în ultimii zeci de ani de social democratul Marian Oprişan.

Situația voturilor pentru Consiliul Județean Vrancea, după numărarea voturilor din 356 de secții (din 359 per total județ), reprezentând 99,16 % din secții, este următoarea:

Cătălin Dumitru Toma (PNL-USR-PLUS) – 64.253 voturi (44,4 %)

Marian Oprișan (PSD) – 58.566 voturi ( 40,5 %)

Restul candidaților – 21.800 voturi (15,1 %)

311.406 alegători au fost pe lista permanentă în Vrancea, 156.117 de alegători prezentându-se la vot (50,13%).

Lipsesc doar rezultatele din secțiile 13, 52 și 53 din Focșani, secții care nu pot influența câștigătorul competiției pentru președinția CJ Vrancea.

De 20 de ani neîntrerupți, Marian Oprișan este președinte al Consiliului Județean Vrancea, mai precis din anul 2000. Însă anterior acestei date, el a mai deținut fie funcția de vicepreședinte al CJ Vrancea, fie chiar de președinte, pentru un an, încă din 1995.

„Dacă pică Oprișan, este un semnal mai puternic decât înfrângerea Gabrielei Firea. Gândiți-vă puțin ce înseamnă: Gabriela Firea este venită în PSD de șase ani. Oprișan e fibră! Oprișan înseamnă PSD. Oprișan însemna unul dintre nemuritori din PSD”, a comentat duminică seara, la Digi24, gazetarul Cristian Tudor Popescu.

 

Cătălin Dumitru Toma, omul care a întrerupt „domnia” lui Marian Oprişan

Cătălin Dumitru Toma s-a născut în 1977, este senator PNL și președintele organizației județene a liberalilor.

Cătălin Toma are 42 de ani, a fost primar al comunei Jariştea din 2008, timp de două mandate, iar din 2016 este senator. El a absolvit Universitatea Bucureşti-Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie şi este şi licenţiat în filologie al Facultăţii de Limbă şi Literatură Română -specializare limba franceză-Universitatea „Spiru Haret”-Bucureşti. A fost profesor la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, Odobeşti, Vrancea şi director adjunct al Liceului Teoretic Odobeşti, Vrancea. În Senat, este secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene şi membru în Comisia pentru administraţie publică.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE. Marcel Ciolacu e mulţumit de rezultatul PSD pe Bucureşti: „PNL este pe locul 3. Nu ştim dacă Gabriela Firea a pierdut”