Atac armat în Germania, cel puţin zece morţi

Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016.

20 feb. 2020, 04:25
Atac armat în Germania, cel puţin zece morţi

Cel puţin 10 persoane au fost ucise miercuri seară în două incidente armate la Hanau, în apropiere de Frankfurt, a anunţat poliţia locală, relatează dpa, AFP şi Reuters.

Autorul sau autorii atacurilor, care ar fi vizat baruri cu narghilea, conform presei locale, au fugit, a adăugat poliţia care ”a lansat o urmărire la scară largă”.

Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în acest oraş din landul Hessa şi situat la aproximativ 20 de kilometri de Frankfurt, au indicat autorităţile într-un comunicat.

Un prim atac ar fi vizat un bar cu narghilea din centrul acestui oraş cu aproximativ 90.000 de locuitori. Potrivit poliţiei, cel puţin o persoană a fost grav rănită în acest prim atac comis în jurul orei 22:00 (21:00 GMT). Martorii, citaţi de mass-media locale, au afirmat că au auzit aproximativ 10 focuri de armă.

Autorul sau autorii acestui prim atac ar fi fugit cu maşina în direcţia Kurt-Schumacher Platz, în districtul Kesselstadt, potrivit poliţiei.

Apoi a avut loc un al doilea incident armat în care au fost rănite grav cel puţin cinci persoane, a indicat un bilanţ iniţial al autorităţilor. Potrivit presei locale, trei persoane au fost ucise în primul atac şi alte cinci în cel de-al doilea.

Dar ameninţarea unui terorism de extremă dreaptă îngrijorează cel mai mult autorităţile germane, mai ales de la uciderea unui ales german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut, notează AFP.