Cea mai neagră zi de la debutul epidemiei de coronavirus. 242 de decese şi 14.800 de îmbolnăviri, într-o singură zi

Peste 240 de persoane au murit într-o singură zi în provincia chineză Hubei, din cauza virusului ucigaş, de două ori mai mult decât în ziua precedentă.

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 06:15
Cea mai neagră zi de la debutul epidemiei de coronavirus. 242 de decese şi 14.800 de îmbolnăviri, într-o singură zi

Numărul cazurilor de coronavirus în provincia Hubei a trecut de 14.000 într-o singură zi, dintre care 1.310 au murit, iar 3.441 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spital. În total sunt peste 60.000 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 1.369 de persoane au murit, iar 6.060 au fost vindecaţi. 

Numărul mare de cazuri de îmbolnăvire confirmate este determinat şi de faptul că autorităţile au modificat modul în care stabilesc cazurile de îmbolnăvire, fiind incluse şi cazurile ”diagnosticate clinic”, pe baza simptomelor, pe lângă cele cu rezultate pozitive în urma testelor, pentru a facilita accesul acestor pacienţi la tratament.

Citeşte şi: Coronavirusul reinventează sportul. Un maratonist aflat în carantină a alergat 50 km în propria sufragerie

În Europa sunt înregistrate 44 de cazuri de coronavirus, dintre care 16 în Germania, 11 în Franţa, 9 în Marea Britanie, 3 în Italia, unul în Belgia, unul în Finlanda şi unul în Suedia. De asemenea, patru persoane au fost vindecate, dintre care două în Franţa, unul în Marea Britanie şi unul în Finlanda.

MS a anunţat denumirea oficială a noului virus chinezesc

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că numele oficial al noului coronavirus va fi „Covid-19”.