Sorina rămâne la părinţii adoptivi. Curtea de Apel Craiova a respins cererea de revizuire a adopţiei. Protest la instanţă

Sorinei, fetița din Mehedinți, rămâne alături de familie de români stabiliți în Statele Unite ale Americii care a adoptat-o. Magistrații Curții de Apel Craiova au respins definitiv cererea procurorului general Bogdan Licu de anulare a adopției fetiței. Copilul poate pleca in America cu familia adoptiva. După pronunţarea deciziei, mai multe persoane protestează, joi, în faţa Curţii de Apel Craiova şi cer ca fetiţa să revină în familia fostului asistent maternal. Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum "Sorina, te iubim!" şi scandează "Jos corupţia!".

11 iul. 2019, 05:09
Sorina rămâne la părinţii adoptivi. Curtea de Apel Craiova a respins cererea de revizuire a adopţiei. Protest la instanţă

Curtea de Apel Craiova a luat în discuţie şi miercuri cazul adopţiei Sorinei, dar a decis să amâne decizia privind revizuirea adopției internaționale după ce la dosar au fost depuse mai multe documente pe care magistrații trebuie să le analizez în detaliu. Joi, magistraţii au dat verdictul: Sorina rămâne la familia adoptivă. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adopţiei fetiţei din Baia de Aramă. Decizia este definitivă.

CAZUL SORINA la CSM. Procurorul Maria Piţurcă scapă de suspendare

În 21 iunie, fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”Mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Procurorul Maria Pițurcă, audiată la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în dosarul adopţiei Sorinei

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.