Ceasul Apocalipsei: Omenirea mai are 100 de secunde de viaţă!

Ceasul simbolic al Apocalipsei a fost dat înainte, până la 100 de secunde, ca o avertizare privind drumul pe care se îndreaptă omenirea.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 14:58
Ceasul Apocalipsei: Omenirea mai are 100 de secunde de viaţă!

Omenirea mai are doar 100 de secunde până la dispariție, au calculat oamenii de știință ai lumii, scrie BBC. Ceasul Apocalipsei, cel care arată simbolic cât de mare este pericolul de distrugere a planetei, a fost setat cu doar un minut și 40 de secunde înainte de miezul nopții.

Printre factorii care au dus la înaintarea Ceasului Apocalipsei sunt ameninţarea nucleară, schimbările climatice, foametea şi lipsa apei din tările subdezvoltate, explozia demografică din tările lumii a treia. 

Oamenii de ştiinţă au dat vina pe liderii mondiali, care au „distrus” acordurile internaţionale şi au denigrat şi negat dovezile ştiinţifice privind încălzirea globală.

Astrofizicistul și membrul grupului Robert Rosner a declarat: „Faptul că ceasul este acum la doar 100 de secunde de miezul nopții este o veste proastă. Ceea ce am spus anul trecut este acum o realitate tulburătoare prin faptul că lucrurile nu se îmbunătățesc. Experiența trecută ne-a învățat că, chiar și în cele mai neplăcute perioade ale Războiului Rece, putem să ne reunim. Este timpul să facem din nou acest lucru”.

Acest ceas simbolic a fost creat în 1947, de oamenii de știință americani care au lucrat la Proiectul Manhattan, care a dezvoltat prima armă nucleară din lume.

Atunci era setat cu 7 minute înainte de miezul nopţii. De atunci, a fost dat și înapoi, în câteva ocazii.

Ceasul Apocalipsei a fost creat în 1947 și măsoară apropierea umanităţii de distrugerea totală prin propriile acţiuni. Preşedintele Buletinului Oamenilor de Ştiinţă în Domeniul Nuclear a declarat că ne aflăm în faţa unei adevărate urgenţe, deoarece am ajuns să indicăm în secunde cât de aproape este omenirea de catastrofă, nu în ore și nici măcar minute.