Dacian Cioloş, preşedintele grupului politic Renew Europe din Parlamentul European

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al grupului politic Renew Europe din Parlamentul European, anunţă europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea pe Facebook. Grupul Renew Europe reuneşte forţele de centru, liberale şi progresiste, din Parlamentul European. 

RomaniaTV.net
19 iun. 2019, 07:55
Dacian Cioloş, preşedintele grupului politic Renew Europe din Parlamentul European

UPDATE Dacian Cioloş a făcut anunţul pe pagina lui de Facebook.

„Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.

Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Grupul Renew Europe reuneşte forţele de centru, liberale şi progresiste, din Parlamentul European: ALDE-Europa, En Marche (formațiunea lui Emmanuel Macron) și Alianţa USR-PLUS. 

 

Alianţa USR-PLUS precizează că şefia unui grup politic este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român.

„Dacian Cioloș este noul președinte al grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE Europe și En Marche.

Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român. Dacian este și primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European și va fi liderul cel mai înalt plasat din instituțiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk.

Vocea României va deveni mai puternică în Europa datorită europarlamentarilor pe care Alianța 2020 USR-PLUS i-a trimis la Bruxelles. Sunt oameni cinstiți și competenți, care știu cum funcționează instituțiile europene și vor negocia pentru interesele României”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR-PLUS.

______

„Moment istoric pentru România. Dacian Cioloş devine primul preşedinte român al unui grup din Parlamentul European.

Negocierile cu partenerii din grupul Renew Europe au dat roade. Am promis că vom face din USR PLUS o forță relevantă în politica europeană şi lucrăm serios la asta”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Şi europarlamentarul Dragoş Pîslaru a confirmat informaţia.

„Dacian Cioloș este noul președinte al #RenewEurope. Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în Uniunea Europeană de un român. Am promis în campanie că punem România în inima Europei, ne ținem de cuvânt”, a scris Pîslaru.