Dan Barna critică decizia lui Iohannis de a numi şefi de parchete fără avizul CSM: „E o greşeală greu de explicat şi dezamăgitoare”

Dan Barna critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de numire a procurorilor şefi ai DNA şi DIICOT şi pe procurorul general al României fără avizul CSM, chiar dacă acesta era consultativ. 

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 10:36
Dan Barna critică decizia lui Iohannis de a numi şefi de parchete fără avizul CSM: „E o greşeală greu de explicat şi dezamăgitoare”

„Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM e o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare.

Într-o țară normală se caută soluția cea mai bună, nu se forțează oportunist soluția care convine unei puteri vremelnice. Ministrul justiției și președintele României trebuie să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă.

Și, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alții”, a scris liderul USR Dan Barna pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a ignorat avizul CSM şi a semnat decretele de numire a şefilor de la DIICOT, Parchetul General şi DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de numire a noilor şefi al DNA şi DIICOT, dar pe noul procuror general al României. Este vorba despre Crin Bologa la DNA, Giorgiana Hosu la DIICOT şi Gabriela Scutea la Parchetul General. 

Decizia şefului statului vine în ciuda faptului că Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru numirea Gabrielei Scutea şi a Giorgianei Hosu.