Dăncilă despre o retragere din cursa prezidenţială în favoarea lui Tăriceanu: „Categoric nu”. Ce spune despre Iohannis şi Barna

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că în mod "categoric" nu se va retrage din cursa pentru Preşedinţia României în favoarea liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, întrucât este şi va rămâne "un om corect" faţă de colegii din PSD şi de românii "care au încredere" în ea. Ea a spus și ce crede despre principalii contracandidați, Klaus Iohanis și Dan Barna.

24 aug. 2019, 11:24
Dăncilă despre o retragere din cursa prezidenţială în favoarea lui Tăriceanu: „Categoric nu”. Ce spune despre Iohannis şi Barna

„Nu, categoric nu. Am spus că întotdeauna sunt un om corect şi voi rămâne un om corect faţă de colegii mei, faţă de Partidul Social Democrat, care mi-au dat încrederea lor şi nu trebuie să-i dezamăgesc. Trebuie să nu dezamăgesc românii care au încredere în mine, cei care semnează pentru candidatura mea, deci nu se va întâmpla acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul Congresului extraordinar al PSD, întrebată dacă se retrage din cursă în favoarea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

Premierul Viorica Dăncilă i-a criticat sâmbătă pe contracandidaţii săi la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis şi Dan Barna, susţinând că aceştia „nu sunt apropiaţi de oameni”.

„Voi spune un singur lucru pe care nici domnul Dan Barna, nici domnul Iohannis nu-l au – nu sunt apropiaţi de oameni, nu iubesc oamenii, nu merg în rândul oamenilor. Domnul Barna sădeşte ura în rândul oamenilor şi cred că oamenii au nevoie de unitate, au nevoie de proiecte, au nevoie de discuţii cu ei, au nevoie ca preşedintele României să fie apropiat de ei”, a spus Dăncilă, la finalul Congresului extraordinar al PSD.

Ea şi-a exprimat convingerea că poate câştiga alegerile din noiembrie şi a spus că România este pregătită pentru primul preşedinte femeie.

„Da, am această convingere! (…) Eu cred că da. Dacă a fost pregătită pentru primul prim-ministru femeie, eu cred că România poate fi pregătită sau este pregătită şi pentru primul preşedinte femeie”, a spus Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, „adevăratul sondaj este ziua votului”. „Adevăratul sondaj pentru noi este ziua votului. Ne uităm la sondaje pentru că ne arată pulsul, ne arată unde greşim, dacă am luat o decizie greşită, dacă am luat o decizie bună, dar ştiţi foarte bine că adevărul îl vedem la vot. Dacă vă aduceţi aminte, în 2014, domnul Victor Ponta avea 31%, domnul Klaus Iohannis 15%… Şi rezultatul a fost tocmai invers”, a explicat premierul.

PSD s-a reunit sâmbătă într-un congres restrâns la Palatul Parlamentului, unde a desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie. 

Citește și: Viorica Dăncilă se lansează cu un atac la Iohannis: Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut” pare că ceasul a stat de mult