Educatoare din Ploieşti, înregistrată în timp ce ameninţa un copil cu violența fizică: „Punem toată clasa să te bată!”

Un nou caz de violență a fost semnalat în Ploiești, unde o educatoare este acuzată că ar fi amenințat un copil cu bătaia. Dovada constă într-o înregistrare în care femeia îi vorbește celui mic foarte urât.

01 apr. 2024, 12:28
Educatoare din Ploieşti, înregistrată în timp ce ameninţa un copil cu violența fizică: „Punem toată clasa să te bată!”
Educatoare din Ploieşti, înregistrată în timp ce ameninţa un copil cu violența fizică: „Punem toată clasa să te bată!”

Noi înregistrări în care sunt implicate cadre didactice au generat revoltă în spațiul public. Acum este vorba despre o educatoare din Ploieşti care a fost înregistrată în timp de ţipa la un copil şi îl ameninţa că îi va pune pe alţi colegi de grupă să îl bată.

Citește și: Educatoarea care teroriza copiii la o grădiniță din Popești-Leordeni a fost reținută

Educatoare din Ploieşti, înregistrată în timp ce ameninţa un copil cu bătaia

Mai mulți părinți au observat ca cei mici vin acasă cu o stare neobișnuită după programul de grădiniță. Unul dintre copii chiar a incercat să le spună parintilor despre modul în care se comportă educatoarea unei grupe din cadrul Gradiniței numărul 47. Din păcate, însă, de teamă să nu fie din nou certat de femeie, cel mic a evitat sa dea mai multe detalii.

„- De ce baţi copiii? Ţi-a făcut cineva, ceva? Ce, i-auzi? I-a făcut cineva, ceva. Eşti nebun?! Cine, dragă, ce ţi-a făcut ? Cine te-a bătut din clasă?

– Doamna Mirela.

– I-auzi, frate, că l-a bătut doamna Mirela. Eşti nebună?! Cum să te bată doamna Mirela?! Nu ţi-e ruşine? Vrei să chem poliţia? (…) Dă-te la o parte de aici! Ia dă-te la o parte de aici, că vreau să mă descalţ! Dă-te la o parte! Vrei bătaie? Nu! Vrei să te bată copiii? Nu! Punem toată clasa să te bată!”, este un schimb de replici, în care s-a folosit un ton ridicat, înregistrat între educatoare şi copil.

Din înregistrările audio reiese că educatoarea chiar l-ar fi lovit pe copil. Educatoarea îl ameninţă pe preşcolar că îi va pune pe ceilalţi copii să îl bată. Odată ce au ascultat înregistrările, părinții speriați au mers la conducerea grădiniței să explice situația, însă aceasta nu a luat nicio măsură. Mai mult, se pare că și alte educatoare sau îngrijitoare de la aceeași grupă adoptă metode brutale de a-i educa pe copiii.

Un părinte a declarat că, pe un grup, educatoarele de la clasă ar fi cerut sprijin și susținere din partea anumitor părinți, după ce s-ar fi aflat de existența acestor înregistrări. Oamenii vor acum ca educatoare de la clasă să fie schimbate.

Citește și: Educatoare de la o grădiniță privată din Iași, prinsă că face videochat. Părinții se tem că imaginile ar putea fi văzute de cei mici. Psiholog: „Este posibil să fi fost mai implicată în lucrul cu copiii”