Elena Udrea şi Alina Bica nu primesc statut de refugiat în Costa Rica

O comisie administrativă i-a refuzat Elenei Udrea pentru a doua oară statutul de refugiat politic în Costa Rica, potrivit România TV. Respingere a primit şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT. Potrivit surselor citate de România TV, cele două au făcut deja apel. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2019, 09:39

Potrivit unor surse guvernamentale din Costa Rica, dosarul prin care Elena Udrea şi Alina Bica cer refugiu politic în Costa Rica a ajuns la Tribunalul Administrativ. Comisia pentru refugiu şi azil politic în Costa Rica i-au respins pentru a doua oară Elenei Udrea solicitarea pentru azil politic în Costa Rica. 

Elena Udrea şi Alina Bica au făcut deja apel la această decizie, mai informează România TV.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat că dacă Elenei Udrea nu i se acordă azil politic, aceasta va rămâne în Costa Rica „ca un simplu rezident”.

Elena Udrea a fost eliberată din arest, la sfârşitul anului trecut, după ce completurile de 5 judecători de la Instanţa Supremă din România au fost declarate nelegale. 

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute, în Costa Rica, pe 3 octombrie 2018, după ce au fost săltate de pe stradă, de Interpol.

Fostul ministru al Turismului şi fosta şefă a DIICOT au părăsit penitenciarul din capitala costaricană San Jose, în Ajunul Crăciunului, după ce Înalta Curte le-a suspendat pedeapsa cu închisoarea dată în ţară, iar Tribunalul Bucureşti a decis anularea cererii de extrădare.