Epidemie CORONAVIRUS. Wizz Air suspendă zborurile către nordul Italiei. Ce se întâmplă cu ce care şi-au luat deja bilete

Wizz Air a anunțat că își suspendă zborurile pe rutele spre Treviso (TSF) și Bergamo (BGY), din cauza epidemiei de coronavirus. Cei care şi-au rezervat deja biletele vor fi reprogramaţi pe o rută alternativă. 

08 mart. 2020, 10:12
Epidemie CORONAVIRUS. Wizz Air suspendă zborurile către nordul Italiei. Ce se întâmplă cu ce care şi-au luat deja bilete

Wizz Air a suspendat zborurile către nordul Italiei până pe 3 aprilie. 

„Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie.

Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și alegând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală”, potrivit Wizz Air.

Compania a mai anunțat că Wizz Air poate informa doar pasagerii care și-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au achiziționat biletele.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Reamintim că mai multe zone din nordul Italiei vor intra în carantină, pentru a lupta împotriva propagării epidemiei de coronavirus. Regiunile vizate sunt Lombardia şi provinciile Modena, Parma, Piacenza,Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli,Padova, Treviso şi Venezia.

Astfel, conform măsurilor luate de Guvernul italian, în toate zonele vizate şcolile rămân închise cel puţin până pe 3 aprilie, iar lucrătorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii.

De asemenea vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeele, centrele culturale şi staţiunile de schi.

Toate evenimentele vor fi suspendate, în locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, sportiv şi religios, astfel că ceremoniile de cununie civilă şi religioasă şi înmormântările sunt anulate.

Restaurantele şi barurile vor fi deschise, cu obligaţia de a asigura o distanţă sigură de un metru între oameni.

Oamenii vor trebui să stea la casele lor cât mai mult posibil, iar cei care încalcă măsurile prevăzute de carantină riscă închisoare până la trei luni.

Citeşte şi Şcolile din Bucureşti, închise din cauza coronavirusului. Anunţul făcut de Gabriela Firea