Facebook donează încă 100 de milioane de dolari pentru a spriji presa în timpul crizei coronavirus

Compania Facebook donează încă 100 de milioane de dolari pentru a spriji presă în timpul crizei economice. Primii bani vor ajunge în 50 de redacții din Statele Unite ale Americii și Canada.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 14:46
Facebook donează încă 100 de milioane de dolari pentru a spriji presa în timpul crizei coronavirus

Compania Facebook a anunțat, luni, faptul că va investi încă 100 de milioane de dolari pentru a sprijini presă, în plină criză economică provocată de pandemia de coronavirus din lume, transmite The Hollywood Reporter.

Citește și: Bărbat din Ţăndărei, vindecat de COVID 19, face live pe Facebook şi anunţă: „Tăiaţi porcul, facem paranghelie, m-am făcut bine!”

Donaţia companiei presupune 25 milioane de dolari sub forma unui grant de urgenţă pentru presa locală, prin Facebook Journalism Project. Restul de 75 de milioane de dolari sunt destinate cheltuielilor de marketing ”pentru a vira bani organizațiilor de presă în lume”. 

Reprezentanții Facebook susțin faptul că presa funcționează în condiții extraordinare pentru a menține populație informată în timpul pandemiei de coronavirus.

„Industria presei funcţionează în condiţii extraordinare pentru a menţine oamenii informaţi în timpul pandemiei de COVID-19. Într-o perioadă în care este nevoie de jurnalism mai mult decât niciodată, veniturile din publicitate scad din cauza impactului asupra economiei pe care îl are coronavirusul. Jurnaliştii locali sunt afectaţi deosebit de mult, chiar dacă oamenii apelează la ei pentru informaţii esenţiale pentru ca prietenii, familiile şi comunităţile să fie în siguranţă”, a declarat Facebook, potrivit sursei citate.

Facebook a anunţat recent că donează 300 de milioane de dolari jurnaliştilor din lume „prin programe şi parteneriate diverse şi incluzive”.