STARE DE ALERTĂ. Gabriela Firea anunţă noi reguli pentru cei care circulă cu transportul în comun

Noi reguli pentru bucureștenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Primarul General a prezentat noile măsuri. 

15 mai 2020, 08:49
STARE DE ALERTĂ. Gabriela Firea anunţă noi reguli pentru cei care circulă cu transportul în comun

„S-a sfârşit starea de urgenţă, a început starea de alertă şi sunt noi reguli inclusiv pentru mijloacele de transport în comun. Rugămintea noastră este să se respecte măsurile, tocmai pentru a avea cât mai puţine îmbolnăviri. Vă transmit câteva dintre regulile valabile în starea de alertă.

Intrarea în autouz se face doar pe uşa din faţă, uşile din mijloc şi din spate vor fi folosite pentru coborâre. Tot in autobuz, mastile de protectie sunt obligatorii, macar una confectionata dintr-un material care să va acopere atat nasul, câta si gura. Purtarea manusilor, daca nu trebuie sa ne spalam foarte des pe maini sau să ne dezinfectăm.

Avand in vedere restricţiile, vor fi permisi calatorii care pot sa stea pe scaune. Practic, avem 27 de scaune  iar in picioare ar fi incaput pana la 100 de pers. Acum sunt permise maxim 30 de pers. Practic vor fi 27 de persoane pe scaune si inca 30 pastrand distantarea fizica”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, cei care circulă cu metroul trebuie să poarte neapărat mască de protecţie.

Citeşte şi STARE DE ALERTĂ, în România. Noi reguli la metrou: Nu se intră fără mască de protecţie