Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşiului, condamnat definitiv la închisoare. El va executa 5 ani, pentru corupţie

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, miercuri, de judecătorii de la Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare cu executare, cu executare în dosarul de luare de mită de la UTI.

05 aug. 2020, 14:23
Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşiului, condamnat definitiv la închisoare. El va executa 5 ani, pentru corupţie

În primă instanţă, Ghoerghe Nichita fusese condamnat la 4 ani de închisoare. Fostul primar al Iaşiului a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei.

„Mi-e greu să vă spun ceva. Vă daţi seama… Am pledat nevinovat tot timpul. Nu mă aşteptam la aşa ceva”, a declarat Nichita în timp ce era dus spre maşina care l-a transportat spre arest” , a declarat fostul primar în momentul în care a fost transportat spre arest.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nechita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu și pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Citeşte şi Fostul primar Gheorghe Nichita: DNA mi-a cerut să torn un ministru greu. Am fost întrebat de Ponta, Dragnea şi Olguţa Vasilescu

Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită.

Tiberiu Urdăreanu, cel care a dat mita, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare.