Klaus Iohannis, şedinţă pentru evaluarea măsurilor de gestionarea epidemiei COVID-19. Tătaru, Arafat şi Rafila, chemaţi la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis va avea marți, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La şedinţă participă premierul Ludovic Orban, mai mulţi miniştri, dar şi şeful DSU Raed Arafat şi reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila. Preşedintele a invitat şi mai mulţi medici. Klaus Iohannis va prezenta rezultatul şedinţei într-o conferinţă de presă de la ora 19.00.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 08:28
Klaus Iohannis, şedinţă pentru evaluarea măsurilor de gestionarea epidemiei COVID-19. Tătaru, Arafat şi Rafila, chemaţi la Cotroceni

Update. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține marți, 10 noiembrie a.c., ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Palatul Cotroceni o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni, vor mai participa Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Raed Arafat, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea, Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea, Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu, Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan, Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra.

Citeşte şi: Razie de amploare în prima noapte de LOCKDOWN. Ce motive au avut românii să iasă din case după ora 23:00

 

LOCKDOWN în România. Lista completă a RESTRICŢIILOR

De luni purtarea măştii a devenit obligatorie pe tot teritoriul ţării. De asemenea, au fost instituite restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, iar cursurile în învăţământul preuniversitar se desfăşoară online. Reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, au fost interzise, magazinele îşi încheie programul la ora 21;00, iar pieţele care se află în spaţii închise, târgurile şi oborurile s-au închis.  Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Măsurile sunt valabile până în 6 decembrie. 

Citeşte şi: Avertismentul unui profesor de sănătate publică: Vom intra într-un hard lockdown până în ianuarie

 

Un vaccin anti-COVID, 90% eficient

Vaccinul împotriva Covid-19 al Pfizer şi Biontech este ”eficient 90%”, au anunţat luni cele două laboratoare, în urma primei analize intermediare a testului lor, aflat în faza a treia, ultima înaintea unei omologări.

Această „eficienţă de vaccinare” a fost măsurată prin compararea numărului de participanţi infectaţi cu noul coronavirus în grupul care a primit vaccinul şi în cel care a primit un pacebo, „la şapte zile de la a doua doză” şi la 28 de zile de la prima doză, anunţă într-un comunicat comun Pfizer şi Biontech.