Liviu Dragnea şi copiii lui au interdicţie să intre în SUA. Anunţ oficial de la Departamentul de Stat

Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, urmare a condamnării fostului lider PSD pentru acte de corupție, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, potrivit Europa Liberă.

05 sept. 2019, 14:00

Liviu Nicolae Dragnea „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite” din cauza implicării în „fapte semnificative de corpuție”, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american.

Departamentul de Stat al SUA a precizat că măsura împotriva fostului lider PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

„Secretarul de Stat Michael R. Pompeo îl desemnează public pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, din cauza implicării sale în acte de corupţie. Desemnarea se face pe baza Secţiunii 7031 (c) din legea Departamentului de Stat. Potrivit textului, dacă Secretarul de Stat are informaţii sigure că oficiali ai guvernelor străine sunt implicaţi în acte de corupţie, respectivii, precum familia lor apropiată sunt neeligibili pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

„Legea stabileşte, de asemenea, că Secretarul de Stat va anunţa public sau privat aceste persoane şi familiile lor. pe lângă desemnarea domnului Dragnea, the Secretarul de Stat îi desemnează public şi pe cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea”, potrivit comunicatului.

„Acţiuea de azi trimite un semnal puternic că SUA sunt dedicate luptei împotriva corupţiei şi susţin statul de drept în România”, se încheie comunicatul.