Ludovic Orban, despre acordul lui Marcel Vela cu Patriarhia. „N-am ştiut detaliile. Acordul mi-a fost transmis după semnare”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că nu a ştiut toate detaliile primei versiuni a acordului încheiat de Marcel Vela, ministrul de Interne, cu Patriarhul Daniel pentru sărbătorile de Paşte. Protocolul a fost criticat de preşedintele Klaus Iohannis, ceea ce a dus la modificarea sa.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 18:59
Ludovic Orban, despre acordul lui Marcel Vela cu Patriarhia. „N-am ştiut detaliile. Acordul mi-a fost transmis după semnare”

„A existat o discuție legată de condițiile de sărbătorire a Paștelui, ministrul Vela a semnat un acord cu Preafericitul Patriarh, n-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare. Important e să fii atent la reacții, să acționezi. Numai cine nu muncește nu greșește”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a afirmat că a urmărit toate reacţiile, iar poziţia preşedintelui a fost „clară”.

Ludovic Orban a menţionat că important este că acest acord a fost modificat ulterior şi că „la ora actuală este conform tuturor ordonanțelor și recomandărilor specialiștilor epidemiologi. Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum”. 

Liderul liberal i-a mulțumit și Patriarhului Daniel pentru „întelegere și deschidere”.

Ludovic Orban nu a vorbit cu preotul să vină cu Lumina la el acasă

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că nu a vorbit cu preotul să vină cu Lumina sfântă la el acasă.

„Sunt ocupat de dimineață până seara”, a spus premierul, întrebat fiind dacă a făcut o astfel de solicitare până acum.

Ludovic Orban a mărturisit că va face Paştele acasă, cu familia, aceasta fiind şi recomandarea pe care o face tuturor românilor: să stea acasă, în familie, să evite orice deplasare, orice contact și să aștepte Lumina de la reprezentanții parohiilor.

Ordonanţa 9, anunţată de Vela. Zboruri suspendate, interdicţia exportului de grâu anulată. Ce nu au voie să facă românii de Paşti