Marcel Ciolacu: „Dragnea e în închisoare. Modificările pe care le invocă Iohannis nu au ajutat niciun pesedist”

Marcel Ciolacu a declarat în timpul unei conferinţe de presă că toate modificările pe care le invocă Iohannis la Legile Justiţiei nu au ajutat niciun pesedist să scape de închisoare, din contră, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, este acum după gratii. 

03 iun. 2020, 13:11
Marcel Ciolacu: „Dragnea e în închisoare. Modificările pe care le invocă Iohannis nu au ajutat niciun pesedist”

„Eu am văzut că PSD, alături de celelalte forţe politice, au făcut după marţea neagră şi miercurea albă. Am făcut curăţenie la toate legile care vizau modificări în legile justiţiei. Preşedintele nu a spus în detaliu la ce legi ale justiţiei se referă. Dar din ce ştiu eu, Codurile Penale nu au fost modificate. De câte ori face Guvernul o tâmpenie, preşedintele iese cu o ştire să astupe tâmpeniile Guvernului. 

În acest moment, Liviu Dragnea este in inchisoare. Toate modificările pe care le invoca Iohannis nu au ajutat niciun pesedist sa nu ajunga in închisoare. Este o minciună perpetuată zi de zi, dar mai ales când Guvernul Orban face vreo prostie”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unei conferinte de presă. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul consultărilor cu premierul Ludovic Orban de la Palatul Cotroceni, că în următoarele săptămâni Guvernul va veni în Parlament cu proiecte de legi pentru modificarea legilor justiției.

„În spaţiul public a început o discuţie ciudată. În PSD şi între PSD şi sateliţii PSD încep să îşi plătească poliţe. Au fost câteva aşa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiţia şi legile justitiei. Din fericire, am reuşit să oprim o parte din aceste atacuri. Şi eu am reuşit să duc legile la Curtea Constituţională, Parlamentul a reuşit – în special PNL cu alte partide democratice să oprească o parte din aceste modificări, dar cel mai important pas a fost făcut de români. Acum un an de zile când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiţie, s-au prezentat oamenii în număr mare şi au spus clar stop acestei proceduri de măcelărire a legilor justitiei care fuce este iniţiată şi continuată de PSD. PSD a încercat să pună piciorul pe justiţie. PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independenţa justiţiei, ori aşa ceva nu se poate.”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, după o discuţie cu Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul consultărilor cu premierul Ludovic Orban de la Palatul Cotroceni, că în următoarele săptămâni Guvernul va veni în Parlament cu proiecte de legi pentru modificarea legilor justiției.

„În spaţiul public a început o discuţie ciudată. În PSD şi între PSD şi sateliţii PSD încep să îşi plătească poliţe. Au fost câteva aşa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiţia şi legile justitiei. Din fericire, am reuşit să oprim o parte din aceste atacuri. Şi eu am reuşit să duc legile la Curtea Constituţională, Parlamentul a reuşit – în special PNL cu alte partide democratice să oprească o parte dina ceste modificăr, dar cel mai important pas a fost făcut de români. Acum un an de zile când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiţie, s-au prezentat oamenii în număr mare şi au spus clar stop acestei proceduri de măcelărire a legilor justitiei care fuce este iniţiată şi continuată de PSD. PSD a încercat să pună piciorul pe justiţie. PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independenţa justiţiei, ori aşa ceva nu se poate.”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, după o discuţie cu Ludovic Orban.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să aprobe prelungirea mandatului aleşilor locali şi data alegerilor”