Metroul din Drumul Taberei va fi pus în funcţiune pe 30 iunie. Ministrul Transporturilor: „Rămâne un termen asumat”

Lucrările la magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor au intrat în linie dreaptă. Termenul de 30 iunei rămâne unul asumat pentru punerea în circulaţie cu călători a magistralei M5, dă asigurări ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 13:16
Metroul din Drumul Taberei va fi pus în funcţiune pe 30 iunie. Ministrul Transporturilor: „Rămâne un termen asumat”

„M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de astăzi (joi, n.r.) de pe şantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înţeles şi lucrările avansează conform graficului. Termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor. Investiţiile continuă pentru că doar aşa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19”, a scris ministrul Lucian Bode, joi, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor anunţa că testele dinamice pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor vor începe la sfârşitul lunii mai. Astfel, la metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători la finele lunii iunie, transmite Agerpres.

Helsinki din Casa de Papel a locuit 9 ani în România. Vorbeşte foarte bine româneşte: „Salut toţi românaşii! Staţi în case!”

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. După inaugurarea acestei magistrale, Bucureştiul va avea 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Cum ar arăta Linia Verde dintre Militari şi Drumul Taberei. Proiectul propus de o instituţie de presă