Michael Jordan donează un milion de dolari victimelor uraganului Dorian din Bahamas

Fostul baschetbalist american Michael Jordan a anunţat marţi că va face o donaţie de un milion de dolari organizaţiilor umanitare pentru a veni în sprijinul populaţiei din Bahamas, lovită săptămâna trecută de uraganul Dorian, relatează AFP.

11 sept. 2019, 07:21
Michael Jordan donează un milion de dolari victimelor uraganului Dorian din Bahamas

„Sunt devastat de distrugerea provocată de uragan în Bahamas”, a declarat Jordan, care posedă o proprietate în acest arhipelag caraibian, într-un comunicat postat pe Twitter.

„Inima mea este alături de toţi cei care suferă şi cei care au pierdut fiinţe iubite”, a mai spus fostul jucător al echipei Chicago Bulls, cu care a cucerit şase titluri de campion NBA în anii 1990.

Jordan, în prezent proprietarul francizei Charlotte Hornets, din NBA, a precizat că va alege organisme cu scop non-lucrativ pentru a dona fondurile.

„Populaţia din Bahamas este puternică şi rezistentă, sper că această donaţie îi va fi utilă pentru a-şi reveni după această catastrofă”, a conchis fostul mare sportiv.

În afara lui Michael Jordan, care a donat două milioane de dolari în noiembrie 2018 după ce uraganul Florence a făcut ravagii în Carolina de Nord şi de Sud, Micky Arison, un alt proprietar de franciză din NBA, Miami Heat, şi-a anunţat intenţia de a dona un milion de dolari.

Bilanţul oficial până la această oră după trecerea uraganului Dorian este de 44 de morţi, dar el poate creşte, potrivit autorităţilor.