Niculae Bădălău vrea să redeschidă minele de aur: „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Naţională, ne facem inele, ghiuluri”

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat miercuri seara, la TVR1, că România are foarte mult aur, dar "nu s-a vrut" ca pentru exploatarea zăcămintelor de aur să fie stabilite parteneriate public-privat. "Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri", a declarat Niculae Bădălău, întrebat ce resurse de aur are România și cum pot fi acestea exploatate, potrivit hotnews.ro.

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 08:05
Niculae Bădălău vrea să redeschidă minele de aur: „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Naţională, ne facem inele, ghiuluri”

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a anunţat, miercuri seara, la TVR, că, în această vară, va avea primele contracte pentru a începe redeschiderea mineritului în România.

„Până în august, am primele contracte. Le fac publice”, a spus Nicolae Bădălău.

Primele proiecte vor viza Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin și Băița, a completat ministrul Economiei.

„Remin Baia Mare îi dau drumul. Acum câteva săptămâni au încercat unii să îi vândă sediul central care este în Baia Mare, o frumusețe. I-am oprit și nu vând nimic. Cupru Min – Lulescu – Moldomin va deveni a doua din Europa, ca metalurgie. Firma care va veni are condiția să facă metalurgie, vreo 200 și ceva de milioane. Atunci începem să contăm și noi în Europa. Mai am Băița și restul care sunt mai mici”, a precizat Niculae Bădălău.

Întrebat ce resurse de aur are România și cum pot fi acestea exploatate, Niculae Bădălău a răspuns: „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri”.

Ministrul Economiei a mai spus că „nu s-a vrut” ca pentru exploatarea zăcămintelor de aur să fie stabilite parteneriate public-private, deși „asocierea” este o idee bună, în opinia acestuia.

„Luăm firme străine, ei vin cu tehica, noi venim cu resursele”, a subliniat Bădălău. „Se poate cu cât vine fiecare”, a continuat ministrul, întrebat de ponderea asocierii.

Declaraţia lui Niculae Bădălău a stârnit critici aprinse în rândul politicienilor din Opoziţie.

„Aurul, ghiulurile și borfașii

Bădălău, ministrul Economiei: „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri”.
Unul care în 1988 sustrăgea 4 saci de grâu e azi ministrul Economiei și vorbește despre aurul României. Fostul șofer al infractorului Voicu e azi parlamentar și scrie, împreună cu țeparul din Teleorman, legi despre rezerva de aur a României. Altul care ascundea tablouri prin pereți și bani prin cimitire se joacă cu economia țării.

Oameni ca ei nu doar că au jefuit România, dar au deformat o țară. Exemplul unei adunături de slugi și borfași, de analfabeți și șmecherași purtători de ghiuluri în loc de creier a devenit model pentru cei mai mulți politicieni. Nu a existat niciodată după 1990 un nivel mai slab al celor care guvernează, nu a existat nicicând un nivel atât de ridicat al ticăloșiei”, a scris Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, pe Facebook.