Nicuşor Dan, despre sondajul PNL: „Există doi posibili câştigători, primarul în funcţie şi cu mine”. Reacţia Gabrielei Firea

Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS pentru funcția de primar general al Capitalei, a comentat, miercuri seară, sondajul realizat la comanda PNL. Potrivit acestui sondaj, Nicuşor Dan ar obține 31% dintre voturile bucureștenilor, Gabriela Firea (PSD) – 29%, iar Traian Băsescu (PMP) - 10%.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 17:34
Nicuşor Dan, despre sondajul PNL: „Există doi posibili câştigători, primarul în funcţie şi cu mine”. Reacţia Gabrielei Firea

„Sondajul este foarte credibil, așa cum arată acum spune că în aceste alegeri într-un singur tur există doi posibili câștigători, primarul în funcție (PSD) și cu mine, din partea mai multor partide de dreapta. Spune că cei foarte mulți bucureșteni pe care i-am întâlnit în ultimele zile pe stradă, cu care am stat de vorbă și care vor să scape de administrația PSD din București, trebuie să meargă la vot și să dea votul util pentru a scăpa de această administrație PSD. Dacă am fi fost în condiții normale, după mandatul ăsta dezastruos, primarul în funcție nu ar fi trebuit să stea la mai mult de 15% pentru că traficul s-a înrăutățit, poluarea s-a înrăutățit, termoficarea s-a înrăutățit, Primăria e în faliment, nu știu ce ar fi putut să facă mai rău în mandatul ăsta”, a spus Nicușor Dan la B1 TV. 

Referitor la procentul de 22% de nehotărâți, potrivit rezultatelor sondajului realizat de Novel Research, la comanda PNL, Nicuşor Dan îi îndeamnă să se informeze şi să reflecteze de ce nu au apă caldă sau de ce stau în trafic.

„Eu îi îndem pe toți să se informeze, să reflecteze de ce nu au apă caldă, de ce stăm în trafic, de ce e poluare și să voteze în cunoștință de cauză. (…) Eu îi îndemn pe votanții care dintotdeauna au fost pe dreapta sau anti-PSD să nu neglijeze aceste alegeri locale, deși mulți dintre oamenii cu care vorbesc spun că e imposibil ca această administrație PSD să câștige. Eu le spun foarte clar, e posibil și se va întâmpla dacă nu mergeți la vot. (…) Sunt foarte optimist că în aceste aproape trei săptămâni, câte au rămas, oamenii se vor informa și vor vedea programele și bilanțul real al actualei administrații”, a precizat Nicuşor Dan. 

Întrebat cum mai pot fi luați votanți de la ceilalți candidați care atacă același culoar electoral ca el, mai ales de la Traian Băsescu, candidatul PMP, Nicușor Dan a răspuns: „Strategia noastră este de a transmite neîncetat că sunt niște alegeri într-un singur tur, deci este ca și cum am fi deja în turul doi și la Primăria Generală și la primăriile de sector sunt doi candidați care pot să câștige, reprezentantul PSD, mai puțin la sectorul 3, unde e Robert Negoiță, și reprezentantul forțelor de dreapta care au intrat într-un parteneriat împotriva PSD. Vrei să votezi PSD, votezi PSD, vrei să votezi anti-PSD, trebuie să votezi acest candidat de dreapta, altfel îți vei risipi votul, e foarte simplu”.

Şi Gabriela Firea a comentat sondajul realizat de Novel Research, la comanda PNL. 

„Cel mai corect sondaj este cel din ziua votului. Și acum 4 ani sondajele spuneau că nu voi câștiga. Alegătorii vor decide din cei 18 candidați, vor alege în funcție de ce am făcut în cursul vieții și în ultimii 4 ani, între cei care am fost prezenți și cei care ne-am cam ascuns. Eu îi rog pe bucureșteni să vină în număr mare la vot ca să nu își reproșeze ulterior că a ieșit altcineva. Eu mă prezint ca ceilalți 17 candidați, nu vreau să am vreun avantaj.”, a spus Gabriela Firea, miercuri seara, la România TV.

Reamintim că potrivit sondajului comandat de PNL, Nicuşor Dan şi Gabriela Firea sunt despărţiţi în intenţia de vot a bucureştenilor de doar 2%, ceea ce înseamnă că lupta se va da până în ultima zi. 

Candidatul susținut de PNL și de Alianța USR-PLUS, Nicușor Dan, are 31% în intenţia de vot, în timp ce actualul primar în funcție, Gabriela Firea, are 29%. Candidatul PMP, Traian Băsescu este cotat cu 10%.

Potrivit datelor colectate de la aproape 1.000 de bucureșteni, aproape 70% dintre aceștia consideră că este nevoie de o dezbatere între principalii candidați la alegerile din Capitală.

De asmenea, respondenții au mai fost întrebați care este primarul pe care îl consideră cel mai „slab”.

Citeşte şi Ludovic Orban şi Nicuşor Dan, întâlnire nocturnă în Parcul IOR. Au mâncat mici şi au discutat despre alegeri