O altă faţă bisericească, răpusă de coronavirus. Părintele stareţ s-a stins din viaţă la Institutul Matei Balş

Biserica Ortodoxă Română este din nou în doliu, după decesul ÎPS Pimen. Părintele arhimandrit Laurenţiu Popa, starețul Mănăstirii Stănișoara din judeţul Vâlcea, a fost răpus de noul coronavirus. Avea 66 de ani.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 19:37
O altă faţă bisericească, răpusă de coronavirus. Părintele stareţ s-a stins din viaţă la Institutul Matei Balş

Informația privind moartea clericului a fost făcută publică printr-un comunicat al Arhiepiscopiei Râmnicului, citat de Mediafax.

Părintele stareţ a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus în data de 27 iulie 2020, după ce a participat la o întâlnire cu călugării de la Mânăstirea Cozia. În ultimele săptămâni, starea sa s-a agravat, el fiind internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, acolo unde a şi decedat.

În cei 36 de ani de slujire ca stareţ al Mânăstirii Stânişoara, arhimandritul Laurenţiu Popa a restaurat biserica și paraclisul, a renovat chiliile, a introdus curentul electric în mănăstire şi a rectitorit biserici.

Originar din localitatea Podul Turcului, județul Bacău, părintele Laurenţiu era un călugăr strict în ceea ce priveşte canoanele şi un păstrător al ortodoxiei. A devenit stareț al Mănăstirii Stănișoara în 1987, dar era şi un sprijinitor al sihaştrilor din zonă. 

Mănăstirea Stănișoara se află la poalele Masivului Cozia, pe versantul sudic, în orașul Călimănești, din județul Vâlcea. Duhovnicul Laurențiu Popa a ajuns la Stănișoara în urmă cu 43 de ani, unde a stat în ascultare precum o stâncă, iar pe 2 iulie 2002, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a numit arhimandrit.