O importantă companie aeriană şi-a încetat activitatea. Zborurile au fost anulate, sunt afectaţi mii de pasageri

Compania aeriană islandeză low-cost Wow Air, aflată în mare dificultate financiară, a anunțat joi că şi-a încetat operațiunile și a anulat toate zborurile, decizia afectând mii de pasageri.

28 mart. 2019, 14:56
O importantă companie aeriană şi-a încetat activitatea. Zborurile au fost anulate, sunt afectaţi mii de pasageri

Compania aeriană Wow Air și-a anunțat retragerea de pe piaţă joi, printr-un comunicat publicat pe site-ul companiei. Ei și-au sfătuit pasagerii să își rezerve bilete la alte companii aeriene iar pentru unii dintre ei au declarat că ar putea fi eligibili de ramburs, relatează CNN.

Saurabh Aggarwal, care ar fi trebuit să călătorească cu Wow Air de la Toronto la Reykjavik, a povestit pentru CNN că pasagerilor nu li s-au oferit nicio informație suplimentară. De asemenea, după ce a fost anulat zborul, clienților nu li s-au oferit cazare și nici nu li s-au înapoiat banii pe bilete, potrivit lui Aggarwal.

Aceasta a fost informată cu o zi înainte că Wow Air își oprește activitatea, iar toate zborurile începând cu următoarea zi vor fi anulate.

Wow Air a precizat că unele companii aeriene ar putea oferi zboruri la preţuri reduse, aşa numitele rute „de salvare” şi că va publica informaţii în acest sens când le va avea. Wow a informat că pasagerii care sunt protejaţi prin diferite metode de rezervare, printre care şi cele cu carduri de credit sau printr-o agenţie de turism ar trebui să încerce să îşi recupereze banii. Altfel, restul pasagerilor vor primi doar o sumă compensatorie de la Wow Air, „conform regulilor europene privind drepturile pasagerilor” sau în cazul unui faliment, plângerile vor trebui depuse la administratorul firmei.

Wow Air a fost fondată în 2011 de către Skuli Mogensen iar în 2012 au avut loc primele zboruri ale companiei care a ajuns să angajeze 1.000 de persoane şi să transporte 3,5 milioane de pasageri în 2018 cu 11 aeronave.