O Tesla Model S a luat foc spontan într-o parcare, la Shanghai. Momentul a fost surprins de camere VIDEO

Constructorul auto american Tesla a anunţat luni că a trimis o echipă de investigaţii la Shanghai, după ce pe Internet a apărut o înregistrate video care arată cum un automobil electric produs de Tesla a izbucnit brusc în flăcări.

22 apr. 2019, 13:19
O Tesla Model S a luat foc spontan într-o parcare, la Shanghai. Momentul a fost surprins de camere VIDEO

Provenită de la o cameră de supraverghere, înregistrarea video a fost publicată duminică pe reţeaua socială Weibo, cu hasthtag-ul „Tesla ia foc singura” („Tesla self-ignites”), şi până acum a ajuns la peste 22 milioane de vizualizări. Înregistrarea video surprinde o maşina Tesla parcată într-un garaj care scoate fum de sub capota, cu câteva momente înainte sa fie cuprinsa de flăcări. Tesla nu a confirmat despre ce model este vorba însă comentariile de pe reţelele sociale susţin că este vorba de Model S.

Urmează să contactăm şi să cooperăm cu autorităţile relevante pentru a înţelege ce s-a întâmplat. Potrivit informaţiilor disponibile până acum nu au fost victime„, a reacţionat Tesla într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Weibo.

Acesta este ultimul incident care afectează imaginea Tesla în acest an, tocmai într-un moment în care grupul încearcă să îşi extindă prezenţa în China. În luna ianuarie, Tesla a rechemat la service peste 14.000 de autoturisme Model S în China, în cadrul eforturilor demarate la nivel global pentru a înlocui airbag-urile produse de firma japoneză Takata. În luna martie, o greşeală de etichetare făcută de administraţia vamală din Shanghai a dus la suspendarea temporară a aprobărilor pentru un lot de autoturisme Tesla.

Constructorul auto american construieşte în prezent la Shanghai prima sa uzină de asamblare din afara SUA. În acest fel Tesla vrea să se implanteze mai bine pe cea mai mare piaţă auto din lume şi să evite impactul tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington.