Păcăleală ANAF. Contribuabilii români au fost amăgiţi. Ce s-a întâmplat

Potrivit unui comunicat al Ministrului Finanţelor Publice, persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, inclusiv, trebuie să primească o bonificaţie de 10% din totalul sumei datorate.

07 dec. 2018, 10:15
Păcăleală ANAF. Contribuabilii români au fost amăgiţi. Ce s-a întâmplat

Sesiunea online realizată miercuri de ANAF pe pagina sa oficială de Facebook arată că, de fapt, bonificaţiile pentru plata integrală, până la 15 decembrie, a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor vor fi acordate anul viitor, până la data de 31 august 2019, scrie adevărul.ro.

Citește și ANAF face popriri pe bandă rulantă. Peste un milion de români au primit decizii de impunere de la Fisc

Potrivit comentariilor de pe pagina de Facebook a ANAF, un contribuabil a spus că a plătit cash, în termen, suma cu reducerea de 10% (bonificaţia acordată pentru plata integrală), dar în Spaţiul Virtual figurează cu o datorie egală cu bonificaţia care i-ar fi trebuit acordată.

„Am plătit în 20 noiembrie pentru a beneficia de bonificaţie. La Finanţe mi-au spus că ei pot calcula doar manual bonificaţia de 10%. Am plătit suma cu 10% reducere cu chitanţa la ANAF. Ulterior atât pe ghişeul.ro cât şi la sediul ANAF îmi apare o datorie egală cu suma bonificată. I-am întrebat ce e cu această sumă, şi au ridicat din umeri. Dacă acum se ştie că de fapt e acestă bonificaţie, oare peste 3 ani când mă voi trezi cu o regularizare îşi vor aduce aminte că eu am plătit înainte de 15 decembrie cu 10% reducere şi că datoria de fapt e bonificaţia acordată?”, a menţionat contribuabilul.

„Organul fiscal va efectua o analiză a documentelor şi întocmeşte un referat prin care aprobă această facilitate pentru persoanele fizice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. După scăderea din evidenţa fiscală a valorii bonificaţiei, organul fiscal central competent înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019″, este răspunsul Fiscului.