Pacient cu CORONAVIRUS, trimis de două ori de medici acasă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Piatra Neamţ a fost trimis de medici de două ori acasă, deşi prezenta simptome specifice infectării cu COVID-19. Prefectul judeţului a cerut o anchetă la DSP şi IPJ Neamţ.

25 mart. 2020, 14:13
Pacient cu CORONAVIRUS, trimis de două ori de medici acasă

Bărbatul în vârstă de 45 de ani infectat cu virusul COVID-19 a fost trimis acasă de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, deși de aproape 2 săptămâni prezenta simptome specifice infectării cu coronavirus. 

Acesta s-a prezentat de 2 ori la spital și a fost trimis acasă și abia a treia oară a fost testat, fiind diagnosticat pozitiv.

De asemenea, externarea pacientului și transportarea acestuia la Iași nu s-au realizat în condiții corespunzătoare.

„Având în vedere gravitatea situației vă solicităm să dispuneți, în regim de urgență, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul pacientului respectiv. În situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca infracțiuni (neglijență în serviciu, abuz în serviciu etc.) vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală.” – notează documentul semnat de prefectul George Lazăr, potrivit stirineamt.ro. 

Citeşte şi Documentul din septembrie 2019 care prevestea PANDEMIA DE CORONAVIRUS. „Omenirea trebuie să se pregătească”