Prinţul Harry, prima reacţie după anunţul retragerii din Casa Regală: „Simt o mare tristeţe. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”

Prințul Harry a avut prima reacţie publică după anunţul retragerii din Casa Regală şi a declarat că o face cu "mare tristeţe". În discursul său, într-o înregistrare video publicată duminică pe contul de Instagram oficial al ducilor de Sussex, Harry a spus că rezultatul final nu a fost cel pe care şi l-a dorit.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 07:01
Prinţul Harry, prima reacţie după anunţul retragerii din Casa Regală: „Simt o mare tristeţe. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”

„Decizia pe care am luat-o pentru mine şi soţia mea nu a fost luată uşor, ci după luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări. Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil.

Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită„, explică ducele de Sussex într-un discurs susţinut în faţa invitaţilor la un dineu caritabil de la Londra scuzându-se că nu a procedat întotdeauna bine, relatează AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Citeşte şi: Meghan Markle, renegată şi de propriul tată. Acesta o acuză că a umilit familia regală britanică

Nu vor participa la evenimente ceremoniale sau vizite regale

Potrivit acordului, Harry va rămâne prinţ şi el şi soţia sa îşi vor păstra titlurile de duce şi ducesă de Sussex, într-un moment în care încep o nouă viaţă împărţită între America de Nord şi Marea Britanie, dar nu vor participa la evenimente ceremoniale sau vizite regale.

Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani dar cu o perspectivă mai clară.

Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. (…) Simt o mare tristeţe pentru că s-a ajuns la asta„, a încheiat prinţul.

Citeşte şi: Regina Elisabeta, primele declaraţii după ce prinţul Harry şi Meghan Markle au renunţat la titlurile regale: „Am cerut să se ia…”

Va locui cu Meghan într-un adevărat „palat” de 25 de milioane de euro

Meghan Markle a pus ochii pe o casă de 25 de milioane de dolari, unde își dorește să se mute cu prințul Harry și băiețelul lor, Archie. Superba vilă se află în Vancouver, Canada, și are o vedere superbă spre oceanul Pacific.

Casa pe care și-o dorește fosta actriță americană are șase dormitoare, patru etaje și ferestre panoramice, așa cum vezi numai în filme. Pentru că intimitatea este vitală pentru Meghan Markle și prințul Harry, prorpietatea are un gard precum o fortăreață, iar ei plănuiesc să își angajeze o firmă de pază de top.

Cartierul este cunoscut ca un rai pentru bogătași, iar atmosfera este una plăcută. Sunt sigur că vor fi foarte fericiți aici, iar vecinii lor îi vor întâmpina cu brațele deschise”, a declarat o sursă ca re se ocupă cu imobiliarele în cartierul unde vor să se mute Harry și Meghan.

Citeşte şi: Scandal la Casa Regală. Figurile Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle au fost separate la Muzeul Figurilor de Ceară – Madame Tussauds