PSD răspunde criticilor preşedintelui: Iohannis dovedeşte din nou că nu înţelege nimic din economie

PSD a reacţionat la criticile transmise, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul pe 2019, susţinând că şeful statului dovedeşte din nou că nu înţelege nimic din economie şi că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete.

RomaniaTV.net
12 feb. 2019, 15:32
PSD răspunde criticilor preşedintelui: Iohannis dovedeşte din nou că nu înţelege nimic din economie

„IOHANNIS DOVEDEȘTE DIN NOU CĂ NU ÎNȚELEGE NIMIC DIN ECONOMIE ȘI CĂ SINGURA SA PREOCUPARE E BUGETUL SERVICIILOR SECRETE. Realitatea e că aceste servicii au irosit fonduri uriașe pentru a pune în practică protocoalele ilegale și neconstituționale. Iar în loc să aruncăm sume enorme pe practicile nesănătoase ale serviciilor secrete, mai bine să dăm mai mulți bani pentru sănătatea copiilor din România. Este surprinzător că președintele Iohannis critică legea finanțării partidelor, pe care a promulgat-o fără să aibă nimic de obiectat…mai ales că unele suplimentări au fost propuse chiar de partidul care îl susține acum la prezidențiale. De asemenea, deși a fost primar, Iohannis nu înțelege nimic din alocările guvernului pentru comunitățile locale. Principiul esențial al noului buget este descentralizarea, respectiv transferarea unor servicii sociale de la Guvern, cu cheltuieli de 6,3 miliarde, însoțite însă de alocări suplimentare din cotele de TVA de 11,4 miliarde. Deci e cu plus, nu cu minus. Iohannis ar face bine să continue ce a făcut până acum…adică nimic și să nu mai bage bețe-n roate economiei naționale”, se arată într-o postare postată pe pagina de Facebook a PSD.

Victor Ponta, dezvăluire BOMBĂ: Banii pe care îi ia Liviu Dragnea de la SRI şi îi dă unei firme din Israel

Preşedintele Klaus Iohannis l-a numit „meschin” şi „iresponsabil” pe Liviu Dragnea, care a propus un amendament la legea bugetului prin care sunt luate sume de la serviciile de informaţii şi alocate pentru programe de sănătate. Şeful statului cere ca bugetele seriviciilor să rămână în forma aprobată în CSAT, atrăgând totodată atenţia că bugetele partidelor au crescut prea mult.

„Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări. Tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreționară a bugetelor structurilor de securitate, în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic. De aceea, Președintele României face apel ca Parlamentul să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018”, se mai arată în comunicat.