Şase tribunale au fost ţinta unor ameninţări cu bombă

Şase tribunale germane din oraşele Kiel, Erfurt şi Magdeburg, au fost evacuate de urgenţă, vineri, după ce au primit ameninţări cu bombă, potrivit presei germane.

11 ian. 2019, 13:45
Şase tribunale au fost ţinta unor ameninţări cu bombă

În urma acestor ameninţări, poliţia a evacuat unul dintre tribunale aflat în oraşul Wiesbaden, după ce la sediul instituţiei a fost găsit un colet suspect, potrivit presei germane.

Forţele de securitate au intervenit şi în alte tribunale din oraşele Magdeburg şi Erfurt, precum şi în Kiel, relatează publicaţia germană Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Încă un tribunal, din Saarbruecken, aflat în apropiere de frontiera cu Franţa, a fost închis după ce s-a descoperit un e-mail care avertiza că în tribunal ar fi fost o bombă, potrivit publicaţiei Bild. Ulterior, poliţia a anunţat că pericolul a trecut, iar tribunalul a fost redeschis, a precizat aceeaşi publicaţie.

„În prezent, am descins în tribunalul din Postdam. A fost făcută o ameninţare cu bombă astăzi”, a informat poliţia într-un mesaj pe twitter.”Am primit ameninţări asemănătoate şi în alte oraşe”, a precizat aceeaşi sursă.

Autorităţile germane au iniţat investigaţii ample privind aceste incidente.