Şcolile din Italia se redeschid în luna septembrie. Premierul Giuseppe Conte: Este în joc sănătatea copiilor noştri

Premierul italian Giuseppe Conte a susținut duminică faptul că școlile vor fi redeschise în luna septembrie, deoarece o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol “sănătatea copiilor”, scrie Agerpres, care preia AFP şi Reuters.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 09:45

Premierul italian susține că “școala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte. Este în joc sănătatea copiilor noştri”.

Citește și:Ludovic Orban, la revenirea din Italia a cadrelor medicale trimise pentru a lupta împotriva coronavirus. „Le mulţumesc enorm”

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus, notează agenția de presă.

Șeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale, începând cu data de 4 mai.

Ieşirea din izolare în Italia se va face progresiv în patru etape, dintre care prima ar putea începe luni, 27 aprilie, au relatat vineri unele media italiene, chiar dacă guvernul nu a anunţat nimic oficial în acest sens.
 
„Patru zile de luni vor stabili ritmul pentru redeschiderea” ţării la capătul izolării instituite în 9 martie pentru a stopa epidemia de COVID-19, care a făcut peste 25.500 de morţi în peninsulă, potrivit cotidianului Il Corriere della Sera.

„Totul va depinde de curba contaminărilor”, dar, dacă aceasta nu creşte, „uzinele de maşini agricole şi pentru silvicultură vor putea să se redeschidă în 27 aprilie”, scrie publicaţia citată.