Simona Halep, după suspendarea pentru dopaj: „A fost brutală viaţa anul acesta”

Simona Halep a fost dezamăgită de amânările repetate ale audierii care a avut loc în finalul lunii iunie. De atunci, constănțeanca așteaptă un prim verdict, chiar dacă timpul de așteptare s-a extins dincolo de cele trei săptămâni prevăzute de regulament.

30 aug. 2023, 14:12
Simona Halep, după suspendarea pentru dopaj: „A fost brutală viaţa anul acesta”

Simona Halep

nu a mai jucat un meci oficial de tenis de un an, iar așteptarea aparent interminabilă a unui verdict nu este cel mai rău lucru care i s-a întâmplat constănțencei, în ultimele douăsprezece luni.

Dubla campioană de Grand Slam din țara noastră a trecut printr-un divorț, a suferit șocul suspendării din tenis, în urma unui test anti-doping eșuat, dar și de o intervenție chirurgicală, la nas. „A fost un an greu, cu multă anxietate, cu multe nopți nedormite, cu un mare refuz la ceea ce se întâmplă, pentru că mi s-a părut foarte nedrept,” a dezvăluit Simona Halep.

Simona Halep, după cel mai greu an: 

Întrebată cum i s-a schimbat viața personală în ultimul an, Simona Halep a răspuns: „Aș putea să spun că privesc viața altfel. A fost brutală viața anul acesta, așa aș numi-o, dar cred că ceea ce nu te doboară te face mai puternic.

Consider că sunt mai puternică emoțional, mult mai stăpână pe mine, pe ceea ce ține de tot ce e în jurul meu, mi-am dat seama de ce fel sunt unii oameni și cred că mai am de învățat din această experiență neplăcută, aș putea să spun, dar cred că am învățat destul.

Sunt liniștită că pot să fac anumite schimbări și să trăiesc mai bine. În perioada aceasta am fost foarte dezamăgită de mai multe lucruri, dar iubirea oamenilor care m-au susținut, de când am început tenisul, a venit peste și mă hrănesc cu acea apreciere, cu acea susținere și vreau să iau partea plină a paharului și să rămân cu sentimentul frumos,” a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat Eurosport.

„Nu am amânat eu niciodată această audiere. Tot timpul, cei care m-au acuzat au amânat. Eu am vrut cât mai repede să fiu judecată și să primesc decizia.

„Cum am respectat eu tenisul e greu de imaginat.”

Imaginea mea în sufletul meu este curată. Știu și sunt 100% convinsă, o spun cu încredere că nu am făcut nimic necinstit, nimic contra regulilor.Simona Halep, prima reacţie despre retragere. „E o mare lovitură! Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”

Tot timpul am respectat tenisul. Se spune că e „Sportul Alb.” Cum am respectat eu tenisul e greu de imaginat, de la muncă și tot ce ține de el.

Am fost totală și, efectiv, a fost prioritatea vieții mele. Niciodată nu aș fi făcut ceva interzis,” a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat Eurosport.

Simona Halep a câștigat două turnee de mare șlem: Roland Garros și Wimbledon 2019. În toamna anului 2017, Halep a devenit, în premieră, număr 1 WTA, poziție pe care a ocupat-o timp de 64 de săptămâni.

Detaliul de milioane de dolari observat de fanii Simonei Halep: „Mă face să sper că nu au abandonat-o în această situaţie îngrozitoare”

Clasamentul WTA: Simona Halep a urcat două locuri; Sorana Cîrstea, jucătoarea din România cel mai bine clasată

Simona Halep, care nu a mai jucat de un an, a urcat două locuri în clasamentul WTA şi este pe 1.138, cu 10 puncte. 

Sorana Cîrstea este jucătoarea română cel mai bine clasată, fiind în menţinere pe 30, cu 1400 puncte.

După o cădere de trei locuri, Irina Begu este pe 43, cu 1168 puncte. Pe locul 60, după o coborâre de un loc, se află  Ana Bogdan, cu 952 de puncte. Jaqueline Cristian este pe locul 99, după o urcare de un loc, cu 711 puncte.

Lider continuă să fie poloneza Iga Swiatek, cu 9955 de puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, cu 8746 de puncte, şi de americanca Jessica Pegula, cu 5945 de puncte.