Șoc total pentru autorități după ce o femeie a divorțat de 11 ori de același bărbat! Ce au spus judecătorii când a vrut să divorțeze a 12-a oară

Autoritățiile din Austria au avut un șoc când în fața lor s-a prezentat o femeie, care solicita să divorțeze a 12-a oară de același bărbat. Ce au descoperit cu această ocazie și ce au decis magistrații.

10 apr. 2024, 17:44
Șoc total pentru autorități după ce o femeie a divorțat de 11 ori de același bărbat! Ce au spus judecătorii când a vrut să divorțeze a 12-a oară
Șoc total pentru autorități după ce o femeie a divorțat de 11 ori de același bărbat! Ce au spus judecătorii când a vrut să divorțeze a 12-a oară

O femeie din Austria a atras atenția asupra magistraților prin cele 11 divorțuri pe care le-a avut cu același bărbat. Surprinzător este că a încercat să divorțeze și a 12-a oară, dar instanța a respins cererea ei. După o investigație mai atentă, autoritățile au descoperit că situația era mult mai complexă.

Citește și: Cristina Șișcanu, motivul absurd pentru care a vrut să divorțeze de Mădălin Ionescu: „E un subiect mai delicat. Discuția era destul de aprinsă”

Când credeai că nimic nu te mai poate surprinde, apare o nouă poveste fascinantă. De data aceasta, protagonista este o femeie din Austria care, în decursul a aproape trei decenii, a decis să divorțeze de același bărbat de 11 ori. Inițial, ea a fost văduvă, după ce primul soț a decedat. Rămânând singură, a elaborat un plan ingenios pentru a obține bani. Abia acum, după 30 de ani, autoritățile austriece au elucidat situația.

Femeia din Austria a devenit văduvă în 1981, când primul ei soț a murit. În astfel de cazuri, statul acordă pensii de văduvă pentru a ajuta financiar femeile rămase singure. Protagonista noastră a primit acești bani timp de un an, dar în 1982 s-a recăsătorit.

Cu toate acestea, austriaca nu a dorit să renunțe la pensia de văduvă, așa că a găsit o breșă în legea divorțului. Astfel, a ales să divorțeze de soțul ei doar pe hârtie, păstrându-și de fiecare dată beneficiile financiare de la stat.

Fiind nemulțumită cu puținul, în aproape 30 de ani, ea a divorțat de același bărbat de 11 ori. În 1988, a intentat primul divorț, urmat de o serie lungă de „despărțiri”. Cu toate acestea, în tot acest timp, cei doi au rămas împreună. Autoritățile judiciare au început să investigheze cazul în 2022, când femeia a depus a 12-a cerere de divorț.

Casa de Asigurări de Pensii a refuzat să mai acorde beneficii. Nemulțumită de această decizie, femeia a dat în judecată autoritatea. Argumentul său a fost că s-a certat cu soțul de fiecare dată, dar instanța nu a fost de acord.

Curtea Supremă din Austria a respins cea de-a 12-a cerere de divorț a femeii, invocând „utilizarea abuzivă a legii divorțului”. Astfel, austriaca rămâne căsătorită cu bărbatul de care s-a despărțit de 11 ori.

„Soții au susținut în mod fals că nu se mai înțeleg și astfel au obținut divorțul de comun acord, chiar dacă nu au fost îndeplinite condițiile pentru acesta. Cel mai recent divorț este invalid.”, a reieșit din decizia Curții Supreme, conform Krone.

Citește și: Silvestru Şoşoacă e hotărât să divorţeze: „E imposibil să mai convieţuiesc cu ea. N-au fost agresiuni fizice, dar decibelii erau până în tavan”