ȘOCANT. O tânără, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat din aeroport

O tânără de 21 de ani din Spania a fost la un pas de moarte, după ce a băut cafea de la un automat din aeroport.

26 apr. 2024, 21:29
ȘOCANT. O tânără, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat din aeroport

Tânăra, în vârstă de 21 de ani, era cât pe ce să-și piardă viața în urma unei cafele pe care a băut-o în aeroport, de la un automat.  În timp ce își  servea cafeaua la aeroportul Son Sant Joan, din apropiere de Mallorca, tânăra a simțit un gust ciudat. Când s-a oprit din băut și s-a uitat în pahar, a văzut mai multe insecte plutind în cafea. Peste puțin timp, femeia s-a umflat la față și a început să aibă dificultăți de respirație.

Tânăra a făcut șoc anafilaftic în aeroport

După ce a văzut insectele în pahar, tânăra a intrat în șoc anafilaftic. Aceasta s-a inflamat la față și respira cu greu.

Personalul medical al aeroportului a intervenit de urgență, iar ulterior, tânăra a fost nevoită să stea 36 de ore la Terapie Intensivă, pentru a se recupera.

În urma incidentului, familia tinerei a depus o plângere la Poliția Națională. Rudele acesteia au susținut că prezența insectelor în cafea ar putea constitui o infracțiune împotriva sănătății publice și o vătămare corporală, conform publicației spaniole Ultima Hora. În plus, familia a afirmat că automatul nu a fost întreținut în mod corespunzător de către personalul aeroportului.

În urma plângerii, a fost deschisă o anchetă.

Clipuri postate pe social media scot la iveală și alte cafele pline de insecte

După incidentul cu tânăra în vârstă de 21 de ani, un alt caz similar a fost publicat pe TikTok de un utilizator din Mallorca.

„Profit de toată drama care a avut loc zilele acestea cu fata care a făcut toxiinfecție alimentară după ce a băut cafea în aeroport pentru a vă povesti ce mi s-a întâmplat mie”; așa își începe povestea utilizatoarea TikTok Alba Hughes, care a publicat online un videoclip în care povestește experiența nefericită cu automatele de cafea care sunt acum puse sub semnul întrebării. Tânăra a postat chiar și două fotografii în care se pot vedea clar insecte plutind în lichid.

Nenorocirea acestei noi mărturii începe în urmă cu aproximativ două săptămâni, după cum explică ea, când pleacă de acasă pentru a merge la locul său de muncă de la aeroport, unde lucrează pentru TUI.

„În mod normal, îmi aduc cafeaua de acasă tocmai pentru că nu am încredere în aparate, dar am început devreme și nu mai aveam timp, așa că m-am dus la aparat să iau cafea, am băut-o și mi-am continuat ziua.”

Citește și: Alertă sanitară! Milioane de sticle îmbuteliate cu apă, contaminate cu bacterii din fecale

Nu în acea primă cafea de dimineață au apărut micii vizitatori. Câteva ore mai târziu, Alba s-a dus să mai ia o cafea și a avut parte de o surpriză.

„Am scos trei cafele, două pentru mine și una pentru un coleg. Nu pot decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu că m-am uitat la ea înainte de a lua o înghițitură”, explică aceasta.

În acel moment a descoperit mai multe insecte plutind în două dintre cafele, așa că a făcut fotografii.

Citește și: Starea de sănătate a Regelui Charles se înrăutățește, din cauza cancerului. Palatul Buckingham se pregătește de înmormântare