Sorina Pintea va fi judecată sub controlul judiciar după ce judecătorii au admis contestaţia DNA

Curtea de Apel București a admis contestația procurorilor împotriva ridicării tuturor măsurilor odată cu începerea procesului în care procurorii o acuză de luare de mită, astfel că Sorina Pintea va fi judecată sub controlul judiciar. 

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 05:48
Sorina Pintea va fi judecată sub controlul judiciar după ce judecătorii au admis contestaţia DNA

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea nu a fost prezentă la instanță, invocând pericolul în care și-ar pune starea de sănătate dacă s-ar infecta cu noul coronavirus, potrivit Digi24.ro. 

Pe 11 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Citeşte şi:  

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de către DNA pentru luare de mită în formă continuată. Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Din rechizitoriul procurorilor DNA reiese că „în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență ‘Dr. Constantin Opriș’ Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Citeşte şi: 

Pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.