Spitalul Elias nu a raportat mai multe cazuri de coronavirus. Cum a aflat DSP Bucureşti despre infecţii

O anchetă de proporţii a fost declanşată la Spitalul Elias din Bucureşti, după ce mai multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus (COVID-19) nu au fost raportate. Direcţia de Sănătate Publică a aflat despre această situaţie de la jurnalişti.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 05:40
Spitalul Elias nu a raportat mai multe cazuri de coronavirus. Cum a aflat DSP Bucureşti despre infecţii

Trei medici rezidenți din secția de Ginecologie și un pacient de la Ortopedie au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, în urmă cu două zile, relatează Digi24.

Inspectorii DSP Bucureşti au aflat despre cazurile de infectare de la Spitalul Elias, după ce au întrebat la unitatea medicală, la insistenţele jurnaliştilor. Aceştia nu au aflat încă de ce conducerea spitalului nu a raportat contaminările cu COVID-19.

În urma testelor făcute pacienților în perioada 17 – 20 septembrie, s-a constatat că 14 dintre aceștia erau pozitivi. Este vorba despre șapte pacienți de la unitatea de primiri urgențe și șapte care erau deja internați în spital, notează sursa citată.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că va verifica de ce nu au fost raportate cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19.

BILANŢ CORONAVIRUS 22 SEPTEMBRIE. 1.059 de noi infectări, 45 de decese şi 496 de persoane internate la ATI în ultimele 24 de ore