Surpriza iernii în fotbalul mondial. PSG, cu Mbappe, Neymar şi Di Maria printre titulari, eliminată din Cupa Ligii Franţei

Paris Saint-Germain, câştigătoarea Cupei Ligii franceze de fotbal în ultimii cinci ani, a fost eliminată în sferturile de finală ale actualei ediţii a competiţiei, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de formaţia En Avant Guingamp, într-o partidă disputată miercuri seara.

10 ian. 2019, 06:53
Surpriza iernii în fotbalul mondial. PSG, cu Mbappe, Neymar şi Di Maria printre titulari, eliminată din Cupa Ligii Franţei

Brazilianul Neymar a deschis scorul, în minutul 63 al întâlnirii de pe Parc des Princes şi se părea că PSG se îndreaptă către o nouă victorie, în oaspeţii au reuşit să întoarcă rezultatul în urma a două lovituri de la 11 m, transformate de Yeni Ngbakoto (83) şi Marcus Thuram (90+3).

De remarcat că Thuram, fiul fostului mare fotbalist francez Lilian Thuram, a ratat un penalty în min. 61.

Paris Saint-Germain a suferit, cu această ocazie, prima sa înfrângere din acest sezon, pe plan intern. Gruparea pregătită se germanul Thomas Tuchel se alătură astfel unei alte favorite care a părăsit competiţia însă de marţi, Olympique Lyon, învinsă pe teren propriu de RC Strasbourg.

În schimb, AS Monaco s-a calificat cu emoţii în semifinale, învingând la loviturile de departajare formaţia Rennes (scor 8-7), în timp ce Girondins Bordeaux s-a impus la limită, cu 1-0, în partida cu Le Havre.

Rezultate – sferturi de finală:

Marţi
Olympique Lyon – RC Strasbourg 1-2
Au marcat: Bertrand Traore (49), respectiv Ludovic Ajorque (26 – penalty), Lamine Koné (52).

Miercuri
AS Monaco – Stade Rennes 8-7, la loviturile de departajare
După 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Au marcat: Rony Lopes (54), respectiv Benjamin Bourigeaud (30).

Girondins Bordeaux – Le Havre (D2) 1-0
A marcat: Samuel Kalu (70).

Paris Saint-Germain – Guingamp 1-2
Au marcat: Neymar (63), respectiv Ngbakoto (81 – penalty), Thuram (90+3 – penalty).