Tudorel Toader a explicat de ce a retras acreditarea jurnalistei Ionela Arcanu. Ce l-a deranjat pe ministru

Tudorel Toader a explicat la solicitarea CNA de ce i-a retras acreditarea la Ministerul Justiţiei jurnalistei Ionelei Arcanu, de la Realitatea TV. Ministrul s-a plâns că jurnalista i-a întrerupt în reptate rânduri declaraţiile de presă.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 12:25
Tudorel Toader a explicat de ce a retras acreditarea jurnalistei Ionela Arcanu. Ce l-a deranjat pe ministru

Cazul retragerii acreditării de presă pentru Ionela Arcanu a ajuns a CNA, unde jurnalista a făcut o sesizare. Ministrul Tudorel Toader şi-a explicat explicat gestul într-o scrisoare obţinută de Pagina de Media. El s-a plâns de comportamentul jurnalistei în timpul declaraţiilor de presă.

„Punctual, la data de 04.03.2019, la momentul prezentării Raportului de activitate, eveniment anunțat sub forma unei scurte declarații de presă și transmis în direct, doamna Ionela Arcanu a întrerupt în mod repetat discursul, solicitând schimbarea subiectulu. În fața refuzului, a abordat o atitudine ironică, continuând cu încercarea de impunere a propriilor teme. Orice înregistrare existentă în spațiul public relevă această stare de fapt. Totodată, acestă atitudine are un caracter de repetitivitate, fiind observată și în cadrul altor întâlniri. Aceste fapte au adus atingere desfășurării normale a activității de relaționare cu presa, activitate importante a oricărei autorități publice afectând și drepturile celorlalți jurnaliști prezenți”, se arată în răspunsul trimis de Tudorel Toader către CNA.

Citeşte şi: Tudorel Toader: „Nu am fost invitat la şedinţa CEx PSD”. Nume vehiculate pentru înlocuirea lui Toader