Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Aviaţiei: Ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială

Premierul Viorica Dăncilă subliniază, într-un mesaj de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că România a scris istorie în aeronautica mondială.

20 iul. 2019, 09:26
Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Aviaţiei: Ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială

„Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene reprezintă un prilej de a retrăi mândria că ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială, nume ca Vlaicu, Vuia şi Coandă ocupând loc nu doar în prima linie a marilor inventatori din acest domeniu, ci şi în „escadrila” celor care au împlinit vechiul vis al omului de a cuceri cerul”, a transmis Viorica Dăncilă sâmbătă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Mesajul său este adresat tuturor celor din aviaţia militară şi civilă, dar şi românilor care îşi sărbătoresc onomastica.

„Aviaţia militară ne protejează vieţile, aviaţia civilă ne sporeşte bunăstarea şi face ca vechiul ideal al multor oameni de a vedea lumea, de a înţelege stiluri de viaţă şi culturi diferite să devină realitate. Transmit cel mai calde gânduri, alături de urări de sănătate şi bucurii, tuturor celor care slujesc aviaţia militară şi civilă, precum şi tuturor românilor care îşi sărbătoresc astăzi ziua numelui, cu ocazia praznicului Sfântului Mare Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviatorilor români. Sunteţi, zilnic, eroii noştri, dragi membri ai Forţelor Aeriene Române. Vă doresc să vă întoarceţi cu bine acasă din misiunile dumneavoastră militare şi civile!”, se mai arată în comunicat.

Citeșyte și: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviaţiei: Transmitem recunoştinţa şi admiraţia noastră temerarilor zborului