Pugilistul Lucian Bute s-a declarat pregatit pentru meciul cu britancul James DeGale, de sambata, de la Quebec, el afirmand ca principalul sau scop este acela de a-si recupera centura de campion IBF la categoria supermijlocie, informeaza Mediafax.

Lucian ButeFoto: Hotnews

"Scopul meu este sa-mi recuperez centura. Asa cum am spus mereu in ultima vreme, mi-am regasit placerea de a boxa. Nu-mi place sa revin la meciul cu Froch (n.r. - infrangerea in fata englezului Carl Froch din 2012), dar atunci eram accidentat la mana si la picior si nu eram cu mintea acolo. Nu vreau sa-i iau din merite lui Froch, dar astazi sunt la apt suta la suta. Sunt mai concentrat, mai calm, nu sunt accidentat. Sunt pregatit si foarte multumit ca pot boxa din nou aici", a declarat Bute, dupa cantarul oficial.

Antrenorul lui Bute, Howard Grant, a afirmat ca romanul are o mare sansa, deoarece boxeaza in Quebec, unde este un megastar: "Nu suntem la Boston, Toronto sau Edmonton. DeGale vine in Quebec, unde Lucian este un megastar. Asta spune multe. Ultima oara cand Lucian s-a dus in Anglia a fost invins. Dar acum rolurile s-au inversat. Nu ma intereseaza ca De Gale a fost campion olimpic sau altceva.. El nu a luptat cu un sportiv precum Lucian. Dirrell nu a fost campion mondial, in timp ce Lucian a fost timp cinci ani. El a intalnit luptatori precum Sakio Bika, Glen Johnson, Librado Andrade! Iar acest De Gale este doar un baiat in drumul nostru pentru centura mondiala", a declarat Grant, conform presei canadiene.

Pugilistii Lucian Bute si James DeGale au trecut, vineri, cantarul oficial dinaintea confruntarii ce va avea loc sambata in Quebec, meci in care boxerul britanic isi va pune in joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Ce doi s-au incadrat in limita categoriei, de 76,2 kilograme. Bute a cantarit 75,8 kilograme, iar DeGale 75,9 kilograme.

Lucian Bute a mai boxat de patru ori la Quebec si spera ca a cincea oara sa-si recupereze centura pe care a detinut-o mai bine de patru ani si jumatate, intre octombrie 2007 si mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, cand l-a invins pe Glen Johnson, in sala Colisee Pepsi, in fata a peste 15.000 de spectatori.

In varsta de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o infrangere, 14 KO), a intrat in posesia centurii IBF, in luna mai, la Boston, dupa ce l-a invins pe americanul Andre Direll. Centura a fost detinuta de Carl Froch, fiind pusa in joc dupa retragerea britanicului. Singura infrangere a lui DeGale a fost in 2011, in meciul cu George Groves.

Lucian Bute a detinut si el centura IBF, pe care a pierdut-o in favoarea lui Carl Froch, in mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, doua infrangeri, 25 KO, a boxat ultima data in august, cand l-a invins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.