Jurgen Klopp (52 de ani) a semnat vineri prelungirea contractului cu Liverpool. Înțelegerea dintre campioana Europei și tehnicianul german va fi valabilă până în 2024.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Contractul lui Klopp cu Liverpool expira în 2022.

Antrenorii secunzi Peter Krawietz și Pepijn Lijnders au acceptat de asemenea prelungirea contractelor cu Liverpool.

"Cred că trebuie să avem o bandă cu BREAKING NEWS. Am hotărât să continuăm muncă pe care am depus-o până acum. Nu a fost foarte rău. Avem un nou contract până în 2024. Aceasta e o veste bună pentru unii, dar și o veste proastă pentru alții. Îmi pare rău, puteți schimba canalul.

Ne place aici. E un club minunat, ne simțim ca acasă. E un moment bun să anunțăm asta, clubul a fost de acord. Nu au fost negocieri dure, chiar m-am simțit bine. Vor rămâne secret aceste informații. Ne vedem și mai des de acum încolo", a spus Klopp, într-un clip postat pe contul de Twitter al lui Liverpool.

Jurgen Klopp a ajuns pe Anfield în anul 2015, după despărțirea de Borussia Dortmund. Cu antrenorul german pe banca tehnică, Liverpool a câștigat Champions League și Supercupa Europei (ambele în 2019).

În septembrie, Jurgen Klopp a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2019 din fotbalul masculin, la Gala ''The Best'' organizată de FIFA.

În prezent, Liverpool este lider în Premier League, cu 46 de puncte după 16 etape (15 victorii și o remiză). "Cormoranii" sunt la 8 puncte de Leicester, ocupanta locului 2, și la 14 de Manchester City, aflată pe poziția a treia.

În Champions League, Liverpool a încheiat Grupa E pe primul loc, cu 13 puncte, înaintea celor de la Napoli (12 p), Salzburg (7 p) și Genk (1 p).