​Confederaţia Asiatică de Fotbal a anunţat că echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, a fost retrasă din Liga Campionilor Asiei şi rezultatele i-au fost anulate, deoarece nu a putut prezenta un număr suficient de jucători pentru meciul de miercuri cu Shabab Al Ahli Dubai.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Al Hilal, din Arabia Saudită, nu a reuşit să prezinte numărul necesar de 13 jucători pentru meciul său din Grupa B a LC Asiei, cu Shabab Al Ahli Dubai, din Emiratele Arabe Unite, şi conform articoului 4.3 din Regulamentul Special pentru competiţiile AFC în perioada pandemiei de coronavirus, este considerată retrasă din competiţie. Toate meciurile jucate de Al Hilal, care a avut pe listă doar 11 jucători, sunt anulate, astfel că Pakhtakor din Uzbekistan şi Shabab Al Ahli Dubai s-au calificat în optimile de finală din Grupa B”, se arată pe site-ul the-afc.com.

Reacția lui Răzvan Lucescu

”Este o situație specială și, într-o astfel de situație, trebuie să fie luate decizii corecte, normale, prin care toți să fie respectați și să ne fie dată posibilitatea de a ne apăra trofeul pe teren. Suntem aici cu toții, locuim împreună și ne punem sănătatea în pericol unii altora.

Dacă lucrurile ar fi fost normale, fiecare ar fi fost la el acasă, iar cei infectați ar fi putut fi izolați de restul jucătorilor. A fost foarte greu pentru noi, Federația din Asia este obligată să respecte Al-Hilal și să reprogrameze următoarele partide”, a spus Răzvan Lucescu, într-o conferință de presă susținută astăzi.

La partida care ar fi trebuit să se dispute miercuri, Al Hilal a avut pe foaia de joc doar 11 fotbalişti, între care s-au numărat trei portari. Echipa lui Lucescu a ajuns în această situaţie din cauza cazurilor de coronavirus, potrivit News.ro.