Viitorul a surprins pe mulți atunci când a anunțat numele noului antrenor. Mircea Rednic a ales să vină la Ovidiu, iar "Puriul" a explicat și motivul pentru care a acceptat propunerea venită din partea lui Gică Hagi. De asemenea, antrenorul precizează și cum a decurs dialogul telefonic cu patronul formației din Liga 1.

Gica Popescu, Mircea Rednic si Gica HagiFoto: fcviitorul.ro

De știut: Mircea Rednic a semnat un contract valabil pentru doi ani și jumătate cu FC Viitorul.

Ce spune Rednic despre discuția cu Hagi

''Sunt bucuros că am semnat cu Viitorul. Discuţiile au durat foarte puţin. Când m-a sunat Gică, am spus imediat ţinând cont şi de condiţiile foarte bune de pregătire de aici, de lot, pentru că Viitorul are jucători de calitate, cu cel puţin un an în Liga 1, de ambiţiile care sunt aici. Un alt motiv a fost şi stabilitatea financiară" - Mircea Rednic, pentru fcviitorul.ro.

Ce își propune la formația de la Ovidiu

"Timpul este foarte scurt şi cel mai mult mă preocupă să îi cunosc cât mai repede pe jucători pentru a obţine maximum de puncte în aceste patru etape care au mai rămas din acest an.

Obiectivul cel mai important este calificarea în play-off, pentru că Viitorul nu a reuşit acest lucru sezonul trecut, deşi, aşa cum am afirmat şi când eram la Iaşi, era o formaţie care merita acest lucru.

Mă voi reîntâlni aici şi cu Matei şi Dussaut pe care i-am pregătit la Dinamo, respectiv cu Luckassen pe care l-am avut la Iaşi, şi ei mă cunosc. Sunt exigent şi se pot exprima mult mai bine decât au făcut-o în acest început de campionat" - Mircea Rednic.

Cum motivează Gică Hagi alegerea lui Rednic

"Un antrenor cu multă experienţă, un câştigător pentru că a obţinut multe trofee importante atât ca jucător cât şi apoi ca antrenor. Este unul dintre cei mai buni antrenori români şi aveam nevoie de experienţa lui" - Gică Hagi.

În acest moment, Viitorul se află pe locul 7 în Liga 1, cu 16 puncte acumulate după primele 11 etape.