PAOK Salonic a fost foarte aproape de o victorie mare pe terenul lui Panathinaikos, dar echipa pregătită de Răzvan Lucescu a fost egalată la ultima fază (scor 2-2, în etapa 7 din campionatul Greciei) și antrenorul român a avut o ieșire nervoasă la conferința de presă.

Razvan LucescuFoto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Răzvan Lucescu: „Ăsta nu este fotbal. Vorbim despre corupție”

PAOK a deschis scorul prin Brandon Thomas ('19), Panathinaikos a egalat prin Sebastian Palacios ('32), dar oaspeții păreau că vor obține cele trei puncte după ce au punctat prin Andrija Zivkovic ('58).

A doua repriză a fost prelungită cu cinci minute, dar Alexander Jeremejeff a marcat pentru Panathinaikos în minutul 90+6, lucru care l-a enervat la culme pe Răzvan Lucescu.

„Vorbim despre corupție. Nu putem aminti de alte decizii, de acum câteva zile. Să jucăm toți ca să câștige Panathinaikos și să fie toată lumea fericită. Noi am luat cartonașe, ei nu, golul (de 2-2) este dat după încheierea minutelor de prelungire. Timpul s-a terminat când mingea era la jumătatea terenului.

Sunt prea multe. Nu e corect. Dacă e să vorbim despre fotbal, Panathinaikos ne-a distrus în prima parte, însă în a doua meciul s-a schimbat complet. Ne-am apărat foarte bine, am făcut 2-1 și am avut șansa să înscriem pentru 3-1. Ăsta nu este fotbal. E o mare rușine. Aceasta este realitatea și trebuie să se schimbe imediat” - Răzvan Lucescu, potrivit Athlosnews.gr.

„Este o rușine! Fotbalul ar trebui jucat cu fair-play, nu ar trebui să primească nimeni ajutor. Panathinaikos a fost ajutată de arbitru. Golul de 2-2 a venit după finalul minutelor de prelungire acordate. Nu este o competiție corectă. Mai bine se decide cine câștigă titlul dinainte să înceapă campionatul. Este exagerat ce se întâmplă.

Nu suntem proști. Asta nu e competiția pe care ne-o dorim, dar noi nu putem controla situația. Sunt echipe care știu că vor fi ajutate și pot să acționeze altfel în teren, știu că vor primi ajutor de la arbitru. Este deja prea mult. Panathinaikos a presat bine în prima repriză, este o echipă bună, nu are nevoie să fie ajutată de arbitru.

Noi suntem tratați altfel față de celelalte echipe. Cu Aris, de exemplu, trebuia ca adversarul să rămână în 10 oameni, dar arbitrul nu a vrut să acorde al doilea cartonaș galben. Fazele în care suntem implicați sunt analizate 3-4 minute la VAR.

Dacă aceleași faze s-ar petrece în meciurile lui Panathinaikos sau AEK, nu ar dura atât. Rezultatul nu a fost corect” - Răzvan Lucescu, citat de Sportal.gr.

Clasament Grecia - Super League

1. Olympiakos (22-2 golaveraj) 19 puncte / 7 meciuri

2. PAOK Salonic (13-5) 14 / 7

3. Panathinaikos (16-5) 13 / 6

4. AEK Atena (9-6) 11 / 5

5. Panserraikos (11-10) 9 / 6

6. OFI Crete (8-9) 9 / 6

7. Lamia (7-11) 9 / 7

8. Aris (10-11) 8 / 7 etc.