​Gianni Infantino, președintele FIFA, a cerut autorităților să ia măsuri, după încăierarea de la finalul meciului câștigat de Fenerbahce pe terenul celor de la Trabzonspor, scor 3-2 (etapa 30 din Super Lig, campionatul Turciei).

Bataie intre fanii lui Trabzonspor si jucatorii lui FenerbahceFoto: Depo Photos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Gianni Infantino: „Jucătorii trebuie să fie în siguranță. Autorii violențelor vor fi trași la răspundere”

Fanii lui Trabzonspor au pătruns pe teren după fluierul final și i-au atacat pe jucătorii lui Fenerbahce, care au ripostat pentru a se apăra.

Potrivit ministrului de interne Ali Yerlikaya, poliția turcă a reținut 12 suporteri în urma incidentului de la finalul partidei de duminică.

„Violențele la care am asistat după meciul din Superliga turcă dintre Trabzonspor și Fenerbahce sunt absolut inacceptabile, pe teren sau în afara lui, nu își au locul în sportul nostru sau în societate.

Toți jucătorii trebuie să fie în siguranță pentru a juca acest joc care aduce atâta bucurie atâtor oameni din întreaga lume. Fac apel la autoritățile competente să se asigure că acest lucru este respectat la toate nivelurile și că autorii evenimentelor șocante din Trabzon vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor” - Gianni Infantino, președintele FIFA, citat de Reuters.

„Trecem printr-o perioadă în care fotbalul turc este complet alimentat de haos, în care tensiunile sunt constant ridicate și în care nu putem folosi puterea vindecătoare a fotbalului” - Abdullah Avci, antrenorul echipei Trabzonspor.

„Nu înțeleg de ce este atât de tensionat acest loc. Nu avem dreptul să sărbătorim? Trebuie să depășim aceste lucruri. Trebuie să fim toleranți unii față de alții și să avem bun simț” - Ismail Kartal, antrenorul echipei Fenerbahce.

„Suntem în contact cu reprezentanții noștri și cu autoritățile statului în legătură cu incidentele care au avut loc în timpul și după meci” - Federația Turcă de Fotbal.

Numeroase incidente violente au avut loc în acest sezon în campionatul Turciei. În decembrie, arbitrul Halil Umut Meler a fost lovit cu pumnul de Faruk Koca, care la acel moment era președintele clubului Ankaragucu.