​Turneul de la Sofia pare să devină favoritul lui Marius Copil. Arădeanul (56 ATP) s-a calificat în optimile competiției din Bulgaria după ce l-a învins pe Stanislas Wawrinka (57 ATP, deținător a trei titluri de Grand Slam), scor 3-6, 7-6(5), 6-4. Partida a durat o oră și 47 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2018, Marius a disputat finala turneului de la Sofia (prima din carieră), însă a pierdut în fața lui Mirza Basic. Românul are 150 de puncte de apărat.

Meciul a debutat cu cinci game-uri albe, Marius și Stan servind perfect. Copil a fost primul care a "clipit", elvețianul câștigând încă un game la 0, însă de această dată pe serviciul românului. Wawrinka a ținut bine de break și s-a impus cu 6-3.

Setul secund a fost unul extrem de echilibrat, fiecare jucător având oportunitățile sale de a face break. Stan a ratat două șanse consecutive la 1-1 pe serviciul advers, în timp ce Marius a dat cu piciorul unui game în care a condus cu 40-0 la retur. Setul a ajuns în tiebreak, unde Copil s-a impus reușind singurul minibreak la scorul de 5-5.

Decisivul a început perfect pentru jucătorul nostru, care a avut nevoie de alte patru ocazii pentru a-i sparge serviciul lui Stan. Break-ul a fost suficient pentru Marius, care a continuat să servească excelent și s-a impus cu 6-4 (a închis partida la a treia oportunitate).

Marius a obținut prima victorie în fața lui Wawrinka, după ce elvețianul câștigase primele două confruntări directe: în 2013 la Madrid (6-4, 6-4) și în 2015 la Australian Open (7-6(4),7-6(4), 6-3).

În optimi, jucătorul în vârstă de 28 de ani se va confrunta cu învingătorul partidei dintre bulgarul Alexandar Lazarov și spaniolul Fernando Verdasco (26 ATP). Marius nu s-a mai întâlnit cu niciunul dintre cei doi.

Turneul de la Sofia are loc în perioada 4-10 februarie 2019, este dotat cu premii în valoare totală de 524.340 de euro și face parte din categoria "ATP World Tour 250".