Canadianul Brayden Schnur, locul 103 ATP, i-a făcut egoişti pe marii tenismeni Roger Federer şi Rafael Nadal, pentru că nu iau atitudine în faţa organizatorilor Australian Open, care îi obligă pe jucători să evolueze în calificări, deşi aerul de la Melbourne este puternic afectat de fumul provenit de la incendiile de vegetaţie, informează lesoir.be.

Federer si Nadal, doi mari campioni Foto: australianopen.com

"Simţi că gâtul ţi-e extrem de uscat. Nu e deloc normal, fără să mai vorbim de jucătorii care au astm şi care sunt foarte dezavantajaţi. Protestele ar trebui să vină de sus. Roger Federer şi Rafa Nadal sunt un pic prea egoişti, nu se gândesc decât la ei înşişi şi la carierele lor. Pentru că sunt aproape de final, se gândesc la moştenirea lor în istorie, dar nu la sport în sine. Ei trebuie să lupte pentru apărarea celorlalţi", a declarat Brayden Schnur.

După ce declaraţiile lui au făcut vâlvă, tenismenul canadian a revenit şi a cerut iertare.

"Sunt doi jucători faţă de care am un enorm respect. Contribuţia lor la tenis a fost remarcabilă şi eu sunt recunoscător pentru tot ce au făcut. este un cuvânt ales greşit şi îl regret. Mai degrabă încercam să explic că avem nevoie de lideri ca ei pentru a menţine o discuţie continuă între jucători şi a ne uni", a spus el.

Schnur, 24 de ani, cap de serie numărul 3, a acces în turul al doilea al calificărilor AusOpen, după ce l-a întrecut, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4, pe austriacul Sebastian Ofner, locul 156 ATP.

Calitatea scăzută a aerului de la Melbourne îi face pe jucători să sufere în timpul meciurilor pe care le dispută în această săptămână în calificările primului grand slam al anului.

Jucătoarea slovenă Dalila Jakupovic a abandonat în turul I din cauza calităţii scăzute a aerului şi a declarat că toţi cei cu care a vorbit după abandon au avut probleme respiratorii şi dureri de cap.

Era foarte periculos de jucat în condiţiile de ieri (n.r. - marţi). Toate persoanele cu care am vorbit ieri au avut dureri de cap, dureri în piept şi probleme respiratorii. A fost oribil”, a spus Jakupovic la BBC Radio 5.

Miercuri, partidele din calificări de la Australian Open, suspendate iniţial din cauza fumului din aer, au fost întrerupte apoi din cauza ploii, iar în cele din urmă au fost anulate, fiind programate a doua zi, transmite News.ro.